Foto: Publicitātes foto

Jaunais "Audi Q2" spēkrats, kas Latvijas tirgū pieejams kopš 2016.gada septembra, ieguvis zelta apbalvojumu prestižajā Vācijas Dizaina balvu konkursā. Apbalvošanas ceremonijā Frankfurtē līdz šim tirgū mazākais, kompaktās klases apvidus auto atzīts par labāko kategorijā "Lielisks produkta dizains – transports".

""Audi Q2" pārsteidz ar jaunu un mūsdienīgu dizainu, kas nav vienkārši samazināta jau redzēto zīmola lielāko modeļu versija," atzinusi žūrija. Konkursa žūrija atzīst, ka "Audi Q2" automobilim ir visas iespējas kļūt par savas klases līderi, nosakot jaunākās autobūves tendences.

"Audi Q2" priekšpusē spēcīgu tēlu rada radiatora dekoratīvā režģa dizains, kas ir augstu novietots un izveidots astoņstūra formā, kā arī lielās gaisa ieplūdes atveres. Skatienus piesaista arī zemais jumts, kas laideni saplūst ar aizmugurējiem virsbūves statņiem un to šķērspaneļiem citā krāsā, tādējādi izceļot "Audi Q2" sportiskumu. Raugoties no sāniem, sevišķi pievilcīga ir augstā pleca līnija, tāpat arī ieliektās sānvirsmas durvju zonā, kas izceļ riteņu arkas un kompaktā SUV "quattro" raksturu.

Konkursa žūrija kā izcilu modeļa dizaina risinājumu atzīmē arī "Q2" salona apgaismojumu. LED gaismas līnijas izgaismo skulpturāli veidoto apdari instrumentu paneļa priekšā un ceļgalu balstus ar viendabīgu gaismu. Klientiem ir pieejams salona izgaismojums 10 dažādos toņos.

Pirmie "Audi Q2" modeļi uz Baltijas ceļiem parādījās jau novembrī. Automobiļa standarta aprīkojuma cena Latvijas "Audi" dīleru salonos ir, sākot no 24 000 eiro, savukārt sporta modeļa cena – sākot no 26 070 eiro.

Vācijas Dizaina Padomes organizētā balva ir viens no prestižākajiem apbalvojumiem dizaina jomā. Vācijas Dizaina balvā starptautiskā žūrija atzinību piešķir inovatīviem produktiem un projektiem, kas gūst jaunus panākumus dizaina jomā kā Vācijā, tā arī starptautiski.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!