Foto: Publicitātes foto

Latvijā uzsākta "Audi" jaunās paaudzes apvidus auto "Q5" pārdošana. Modelis, kas pasaules debiju piedzīvoja 2016. gada rudenī Parīzes motoršovā, kopš 2017. gada janvāra pieejams apskatei, testiem un arī iegādei "Audi" dīleru salonos Rīgā. Sākotnējā cena standarta aprīkojumam "Audi Q5 2.0 TDI" pilnpiedziņas "S tronic" modelim ir 44 900 eiro.

""Audi Q5" pērn ir bijis mūsu veiksmīgākais modelis ar 144 pārdotiem automobiļiem un 92% pieaugumu salīdzinājumā ar 2015.gada rezultātiem. Esam pārliecināti, ka, pateicoties pilnpiedziņas sistēmai, augstas efektivitātes dzinējiem, adaptīvai pneimatiskajai balstiekārtai, izcilām informācijas un izklaides sistēmām, kā arī autovadītāja palīgsistēmām, "Audi Q5" arī šogad būs klientu favorīts un veicinās zīmola stabilu izaugsmi kā Latvijas, tā arī kaimiņvalstu tirgos," stāsta "Audi" zīmola vadītāja Ilze Grase-Ķibilde.

Pašlaik "Audi Q5" Latvijā ir pieejams ar kādu diviem dzinējiem – 2.0 TDI un 2.0 TFSI dzinēju. Tie ir kļuvuši līdz pat 35 ZS jaudīgāki, vienlaikus patērējot ievērojami mazāku degvielas daudzumu. 2.0 TFSI dzinējam ir 252 ZS jauda, taču tas, pēc rūpnīcas datiem, patērē vien 6,8 litrus uz 100 kilometriem un rada vien 154 gramus CO2 uz kilometru. Piedāvājuma klāstu papildinās 3.0 TDI dzinējs ar jaudu līdz 286 ZS un 620 Nm griezes momentu, kas līdz Latvijas patērētājiem nonāks gada vidū.

Apvidus auto pieejams 14 dažādās eksterjera krāsās. Modeli var iegādāties ar priekšējiem LED lukturiem vai augstas izšķirtspējas "Matrix LED" tehnoloģiju ar dinamiskiem pagrieziena rādītājiem.

"Audi Q5" modelim ir ievērojami samazināta tā pašmasa – 2016. gada modelis ir līdz pat 90 kilogramiem vieglāks par savu priekšgājēju. Auto ir 4,66 metrus garš, 1,89 metrus plats un 1,66 metrus augsts ar 2,82 metrus platu riteņu bāzi.

Atkarībā no aizmugurējo sēdvietu pozīcijas, bagāžas nodalījuma tilpums ir no 550 līdz 610 litriem, kas ir par 10 litriem vairāk, salīdzinot ar iepriekšējo modeli. Ar nolocītiem aizmugurējiem sēdekļiem bagāžas nodalījuma tilpums pieaug līdz pat 1550 litriem.

Jaunais, efektīvais gaisa kondicionieris ir pieejams divās versijās. Ražotājs piedāvā arī vairākas papildus funkcijas no apsildāmas stūres līdz pat iespējai ierīkot sēdekļus ar masāžas funkcijām. Savukārt "Ambiente" apgaismojuma pakotne ļauj izvēlēties apgaismojumu no 30 dažādiem toņiem.

"Audi" virtuālā vadītāja informācijas sistēma, pateicoties 12,3 collu ekrānam, nodrošina augstas izšķirtspējas attēlu. Jaunais "Audi Q5" aprīkots ar modernāko "MMI navigation plus" sistēmu, kas kopā ar citiem tehniskiem elementiem vadītājam nodrošina iespēju būt tiešsaitē ar līdz pat astoņām mobilajām ierīcēm. Savukārt "Audi phone box" savieno viedtālruni ar ārējo antenu, lai nodrošinātu augstāku signāla uztveršanas kvalitāti un ļautu induktīvi uzlādēt viedtālruni. "Q5" jaunums ir arī "Audi" planšetdators, kas nodrošina izklaidi aizmugurē sēdošajiem.

Autovadītāja atbalsta sistēmās jaunais "Q5" piedāvā plašu tehnoloģijas iespēju klāstu trīs pakotnēs – "Tour", "City" un "Parking". Aizmugures šķērsojošas satiksmes brīdinājuma funkcija, izkāpšanas brīdinājuma, sadursmes novēršanas un pagriezienu atbalsta funkcijas nodrošina vēl lielāku drošību uz ceļiem.

Apvidus automašīnas transmisija ir izstrādāta pilnībā no jauna. Tas attiecas uz sešu pārnesumu manuālo ātrumkārbu, septiņu pārnesumu "S tronic" un astoņu pārnesumu "tiptronic" ātrumkārbu (pieejama tikai ar 3.0 TDI dzinēju). Atjaunota arī piecu sviru balstiekārta, kā arī uzstādīta jauna elektromehāniska stūres pastiprināšanas sistēma. Adaptīva pneimatiskā piekare ļauj mainīt automašīnas braukšanas augstumu, izvēloties vienu no pieciem līmeņiem.

Jaunais "Audi" apvidus automobilis ir aprīkots ar 17 collu alumīnija diskiem. Sporta līnijas modeļu standartaprīkojumā pieejami ar 18 collu diski, bet "S line" sporta pakotne aprīkota ar 19 collu diskiem. Diski līdz 21 collu diametram pieejami pēc izvēles.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!