Foto: DELFI

Septiņas Baltijas valstu ekipāžas pirmdien, 29.septembrī, uzsāks cīņu ar mērķi uzstādīt ekonomiskas braukšanas rekordu, no Rīgas startējot uz Parīzi "Peugeot" ekobraucienā "Eco Cup".

Ar spēkratiem, kas aprīkoti ar automātisko pārnesumkārbu, 2 229 kilometrus garajā ceļā dalībnieki mēģinās sasniegt vidējo degvielas patēriņu vien četru litru apmērā uz 100 km, iztērējot nepilnas divas bākas degvielas jeb 91,3 litrus.

Latviju ekobraucienā pārstāvēs autožurnālisti Aldis Bite ("Auto Bild Latvija"), Ingars Tenis ("Tvnet"), Pāvels Čujanovs ("Delfi Rus") un Ojārs Vētra (AutoMedia.lv). Tāpat arī dalībnieki no Lietuvas un Igaunijas būs pieredzējuši autožurnālisti.

Konkurenci profesionālajiem auto apskatniekiem izrādīs no Baltijas valstu pārstāvjiem izveidota autocienītāju komanda. "Peugeot Latvija Facebook" konkursā tiesības pārstāvēt Latviju ieguva Vilnis Husko.

Dalībnieki dosies ceļā ar "Peugeot 308 SW" automobiļiem, kam ir divlitru "BlueHDi" dzinējs ar 150 zirgspēkiem un sešpakāpju automātiskā pārnesumkārba. ""BlueHDi" tehnoloģija sniedz iespēju samazināt slāpekļa oksīdu daudzumu virs 90%, optimizēt CO2 izmešu daudzumu un degvielas patēriņu, kā arī likvidēt 99,9% no sodrēju daļiņām," skaidro "Peugeot" dīlera "Forum Auto" autosalona vadītājs Ģirts Feldmanis.

"Pēc rūpnīcas norādītajiem datiem, vidējais degvielas patēriņš šīm automašīnām ir 4,1 l uz 100 km, kas automobilim ar automātisko kārbu jau izklausās labi. Taču šīs sacensības mērķis ir censties to pārspēt, lai pierādītu, ka "Peugeot" dīzeļdzinēji ar automātisko pārnesumu kārbu ir tikpat degvielu taupoši, kā tiem līdzvērtīgi automobiļi ar manuālo kārbu," uzsver Feldmanis, piebilstot, ka šis ir lielisks veids, kā popularizēt "Peugeot" sasniegumus degvielu taupošo dzinēju izstrādē.

Brauciena dalībniekiem būs iespējams sekot līdzi tiešsaistē mājaslapā www.peugeot.lv/ecocup. Pateicoties loģistikas risinājumam, sekot varēs gan automobiļu atrašanās vietai, gan to ātrumam un vidējam degvielas patēriņam. Ar atpakaļejošu datumu varēs apskatīt brauciena trajektoriju gan interaktīvā kartē, gan arī izmantojot precīzo atskaiti.

Brauciens uz Parīzi būs otrais "Peugeot" Baltijas valstīs organizētais. Pērn, pirmajā ekobraucienā "Eco Cup" uzvarēja Latvijas komanda – Ivo Goldmanis un Guntars Pulss, – kuri ar "Peugeot 508 SW 1.6 e-HDi" modeli no Rīgas līdz Ženēvai aizbrauca ar vidējo degvielas patēriņu tikai 3,3 l/ 100 km.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!