Foto: DELFI

Otrdien, 26. augustā, "Peugeot" importētājs Latvijā "Forum Auto" salonā, Rīgā, medijiem parādīja atjaunināto "Peugeot 508" sedanu un universāli. Šī bija ekskluzīva iespēja modernizēto automobili aplūkot klātienē pirms tā oficiālās prezentācijas oktobrī notiekošajā Parīzes autoizstādē.

Šīs sērijas automobiļiem ir mazliet atšķirīgs virsbūves priekšdaļas noformējums, kas ieturēts markas jaunajā dizaina valodā. Tāpat "Peugeot 508" ieguvis diožu priekšējos lukturus un jaunu multimediju sistēmu ar septiņu collu skārienjutīgo ekrānu, tādējādi samazinot tradicionālo pogu skaitu centrālajā konsolē.

Tāpat "Peugeot 508" modeļu saimei mainīts mērinstrumentu panelis un ir uzstādīts krāsains projekcijas ekrāns. Vēl šim modelim būs pieejama četrjoslu klimata kontrole, bezatslēgas piekļuvas sistēma, automātiski no tālajām un tuvajām pārslēdzamās gaismas, atpakaļskata videokamera un "JBL" audiosistēma.

Jaunajai multimediju sistēmai ir piekļuve internetam, ļaujot autovadītājam reālajā laikā, piemēram, uzzināt par tuvākajām brīvajām stāvvietām, satiksmes sastrēgumiem plānotajā maršrutā, laikapstākļiem un iegūt informāciju par ceļojumiem "Michelin Guide" un "TripAdvisor" servisos.

Spēka agregātu piedāvājumā ir jauns motors – 165 ZS jaudīgais 1,6 litru turbopūtes četrcilindru benzīna dzinējs, kas atbilst stingrajām "Euro 6" ekoloģiskajām normām un aizstāj līdzšinējo 156 ZS motoru. Šo dzinēju būs iespējams sajūgt vai nu ar sešpakāpju manuālo, vai tāda paša pārnesumu skaita automātisko pārnesumkārbu.

Tāpat "Peugeot 508" iegūs jaunu divlitru dīzeļmotoru "BlueHDi", kas attīsta 150 ZS. Savukārt CO2 emisija šī dzinēja izplūdē būs 105 g/km, bet versijā ar 180 ZS jaudu – 111 g/km, ko autoražotājs pozicionē kā vienu no labākajiem rādītājiem šajā segmentā.

"Peugeot 508" universālim un tā "apvidus" versijai "RXH" būs pieejams arī hibrīda spēka agregāts, kas apvieno 163 ZS jaudīgu divlitru dīzeļdzinēju un 37 ZS elektromotoru. Šie agregāti var darboties kā kopā, tā atsevišķi atkarībā no izvēlētā braukšanas režīma.

Eiropas tirgum "Peugeot 508" tiek montēts Francijā. Tirdzniecībā modernizētais modelis nonāks šoruden.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!