Foto: Publicitātes foto
Nīderlandiešu aktrise un piedzīvojumu meklētāja Manona Osevorta otrdien noslēdza traktora ekspedīciju uz Dienvidpolu.

Par "traktoru meiteni" iesauktā Osevorta ceļoja caur Eiropu, Āfriku un Antarktīdu.

"Šis ir emocionāls brīdis, esmu ļoti laimīga," Osevorta paziņoja aģentūrai AFP ar satelīttelefona starpniecību. Ceļotāja atklāja, ka esot par to sapņojusi jau desmit gadus.

Osevortas ceļojums ilga 16 dienas, un to laikā viņa veica 2500 kilometru garu ceļu.

Viņa atzina, ka sarkanā "Massey-Ferguson" markas traktora vadīšana pa apledojušo zemi ar ātrumu desmit kilometri stundā esot "līdzinājusies jāšanai uz satracināta buļļa". "Vienā ekspedīcijas dienā braucu stundām ilgi, taču nevarēja uzņemt ātrumu, kas lielāks par puskilometru līdz pieciem kilometriem stundā," viņa atzina. "Es biju nobažījusies, ka ekspedīciju nāksies pārtraukt, ja apstākļi kļūs vēl sliktāki."

Tagad sāksies Osevortas atpakaļceļš. "Atgriešanās būs vieglāka, jo traktora sliedes būs sasalušas. Man būs vieglāk braukt," viņa norādīja.

Osevortas pirmais mēģinājums sasniegt Dienvidpolu 2005.gadā beidzās neveiksmīgi. Viņa ieradās Āfrikas tālākajā dienvidu punktā, taču nokavēja kuģi, kam vajadzēja viņu nogādāt Antarktīdā. Nākamos četrus gadus bijusī teātra aktrise aizvadīja Holandē, rakstot grāmatu un uzstājoties ar iedvesmojošām runām.

Piepildīt sapni par ceļojumu uz Dienvidpolu ar traktoru viņai palīdzēja "Massey-Ferguson" un citas kompānijas.

Caur Āfriku viņa ceļoja viena, taču Antarktīdā braucamrīku vajadzēja nepārtraukti darbināt, tāpēc viņai pievienojās franču mehāniķis Nikolā Bašelē.

Osevorta vairs neplāno doties jaunos ceļojumos ar traktoru. Viņa iecerējusi sarakstīt bērnu grāmatu un izveidot filmu par savu ceļojumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!