Foto: Publicitātes foto

Krievijā turpinās darbi pie prezidenta jaunā limuzīna projekta, kuram, pēc varasvīru ieceres, jābūt vietējā ražojuma. Autoražotājs "GAZ" nācis klajā ar interesantu priekšlikumu pārbūvēt jau esošo prezidenta bruņoto limuzīnu "Mercedes-Benz S 600 Pullman Guard" un nosaukt to par "Čaiku", vēsta izdevums "Izvestia".

Kopumā "GAZ" plāno izgatavot deviņus jaunus automobiļus prezidenta kortežam. No tiem divi būtu limuzīni – jau minētā "Čaika" uz bruņotā "Mercedes-Benz" bāzes, kā arī "Volga" uz "Bentley Mulsanne" vai "Volkswagen Phaeton" bāzes. Vēl "GAZ" šim projektam piedāvā četrus "GAZ" markas apvidus automobiļus uz "VW Amarok" pikapa bāzes un pāris "GAZelj Next" mikroautobusus.

"GAZ" plānotās investīcijas šajā projektā ir 1,1 miljards rubļu (19,3 miljoni latu). Viena "Čaika" uz "Mercedes-Benz" bāzes izmaksātu 10 līdz 11 miljonus rubļu (175 līdz 193 tūkstošus latu), kamēr modelis uz jaunas šasijas maksātu sešus līdz septiņus miljonus rubļu (105 līdz 123 tūkstošus latu).

Valdībā iepriekšminētais piedāvājums vēl nav apspriests. Rūpniecības un tirdzniecības ministrija norāda, ka "GAZ" vēl nav ticis skaidrībā ar konkrēto ārvalstu ražojuma automobiļu platformu izmantošanu.

Jau rakstījām, ka savu prezidenta limuzīna versiju jau ir izstrādājis "ZiL", tomēr Putins to esot izbrāķējis.

Atgādinām, ka pirms nepilniem trim gadiem toreizējais Krievijas prezidents Dmitrijs Medvedevs izteica priekšlikumu valsts galvas "Mercedes-Benz S-Guard Pullman" aizstāt ar analoģisku vietēja ražojuma limuzīnu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!