Foto: Publicitātes foto
Amerikāņu hibrīda automobiļu ražotāja "Fisker Automotive" dibinātājs un izpilddirektors Henriks Fiskers pametis kompāniju, vēsta aģentūra "Automotive News". Šādu lēmumu Fiskers pieņēmis būtisku domstarpību dēļ ar autoražotāja vadību saistībā ar kompānijas turpmāko attīstības stratēģiju.

Kā atklāj kompānijas vadība, pašlaik "Fikser Automotive" veic kādas "nopietnas pārrunas". Domājams, runa ir vai nu par investīciju piesaisti, vai pilnīgu kompānijas pārdošanu.

Iepriekš tika ziņots, ka Ķīnas kompānijas "Dongfeng" un "Geely" izteikušas vēlmi iegādāties "Fisker Automotive" uzņēmuma kontrolpaketi. Tas ļautu kompānijai, kurai šobrīd ir ļoti mazi izlaides apjomi, nosegt valsts izsniegto kredītu 200 miljonu ASV dolāru apmērā un ieviest sērijveida ražošanā savu otro modeli "Atlantic".

Atgādinām, ka šobrīd "Fisker Automotive" ražo hibrīda sedanu "Karma", kas aprīkots ar diviem elektromotoriem, kuri kopumā attīsta 408 zirgspēku jaudu (1300 Nm) un vilkmi novada uz aizmugurējiem riteņiem. Tāpat šajā automobilī uzstādīts divlitru benzīna turbodzinējs, kas tiek izmantots tikai kā ģenerators litija jonu akumulatoru uzlādei. Šāds sedans maksā ap 100 tūkstoš dolāru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!