Foto: Publicitātes attēli
Vācijas automobiļu koncerns "Daimler", kā sastāvā ietilpst arī "Mercedes-Benz" marka, Lielbritānijā patentējis jaunu sistēmu – automobiļu riepu uzsildīšanu un dzesēšanu ar ūdeni.

Šādas sistēmas gadījumā ūdens glabātos speciālā rezervuārā. Sensori kontrolē riepas gumijas temperatūru un vajadzības gadījumā uzsmidzina ūdeni uz riepas virsmas ar trīs sprauslu palīdzību. Patiecoties šādam risinājumam, riepas tiks pasargātas no pārkaršanas, vai nu ātri braucot vai arī vienkārši svelmē.

Tāpat šī sistēma spēs riepas apsmidzināt ar karstu ūdeni, lai ļautu pārvarēt apledojušu ceļa segumu vai arī mazinātu gaisa spiediena kritumu aukstos klimatiskajos apstākļos.

Turklāt ūdeni šīs sistēmas rezervuārā varēs papildināt automātiski no priekšējā un aizmugurējā vējstikla, piemēram, lietus vai sniega gadījumā, vai arī pēc loga mazgāšanas.

Ņemot vērā, ka "Daimler" patenta pieteikuma rasējumā automobilis ir redzams ar "Mercedes-Benz" raksturīgo dizainu, iespējams, tieši šīs markas spēkratos kādreiz tamlīdzīga sistēma debitēs arī sērijveida ražošanā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!