Foto: Publicitātes foto

Kompānija "Nissan" nākamā gada maijā pārtrauks savā Meksikas rūpnīcā ražot sedanu "Tsuru", kas tiek ražots jau gandrīz 25 gadus, vēsta aģentūra "Reuters".

"Nissan Tsuru", kas citu reģionu tirgos bija pazīstams kā trešās paaudzes "Sentra", Meksikā tiek ražots kopš 1992. gada. Šo gadu laikā tas ticis regulāri nedaudz atjaunināts, tomēr būtiskas izmaiņas konstrukcijā tā arī neieguva. Pavisam ir saražots aptuveni 1,8 miljons šādu automobiļu.

Popularitātes pieaugumu "Nissan Tsuru" ieguva pēc tam, kad 2003. gadā tika pārtraukta klasiskā "Volkswagen Beetle" ražošana. "Tsuru" modeļa taksometri šobrīd tiek uzskatīti par Meksikas vizītkarti, līdzīgi kā dzeltenie "Ford Crown Victoria" Ņujorkā.

2015. gadā "Nissan Tsuru" bija septītais vispārdotākais jaunais automobilis Meksikā. Versijā ar 105 zirgspēku jaudīgu 1,6 litru benzīna dzinēju šis sedans maksā 143 tūkstošus peso (6973 eiro). Neskaitot Meksiku, vēl šis automobilis tika tirgots Peru.

"Nissan" gan neatklāj, kādēļ tagad izlēmis pārtraukt "Tsuru" ražošanu. Pēc provizoriskas informācijas, tā ražošanu pārtrauks pieaugošo drošības prasību dēļ jaunajiem automobiļiem, un japāņi uzskata, ka tā modernizācija būtu ekonomiski nerentabla.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!