Foto: Publicitātes foto
Ikviens interesents ir aicināts iesaistīties un prognozēt ekorallija "miles" dalībnieku rezultātus līdz 29. jūlijam. Precīzāko atbilžu autori dāvanā saņems drošas un ekonomiskas braukšanas kursu no DBS Autoskolas. "Miles" ekorallija uzvarētāji tiks paziņoti 30. jūlijā, rezultātus un uzvarētāju vārdus publicējot portālā "Delfi", kā arī sazinoties ar katru personīgi.

Otrā posma Rīga - Nītaure - Cēsis - Rīga maršruta garums būs apmēram 350 km, tas sastāv no grants un asfalta seguma. Šajā posmā notiks sacensības par vismazāko degvielas patēriņu un precīzāko uzdevumu izpildi.

Pirms distances automašīnu bākas tiks uzpildītas ar degvielu, tad aizzīmogotas un distances noslēgumā vēlreiz uzpildītas, lai izmērītu, kāds ir bijis degvielas patēriņš. Lai "miles" ekorallija rezultāti būtu salīdzināmi, dalībnieki tiek dalīti sešās grupās atbilstoši to transportlīdzekļu masai, dzinēja tipam un litrāžai. "Miles" ekorallija uzvarētāji tiks noteikti, ņemot vērā abu posmu rezultātus.

Piedalīties prognožu spēlē var, pēc šīs rindkopas ievietotā banera bīdmērā atzīmējot savu prognozi un apstiprinot to, autorizējoties ar savu sociālā tīmekļa "Draugiem.lv" vai "Facebook" profila kontu.

"Miles" ekorallija piektajā norises gadā ekonomiskas braukšanas iemaņas tiek pārbaudītas divos posmos. Pirmais posms tika aizvadīts 23. maijā Rīgā, savukārt otrais posms notiks 25. jūlijā maršrutā Rīga - Nītaure - Cēsis - Rīga.

"Miles" ekoralliju organizē DBS Autoskola un "Statoil Fuel & Retail Latvia".

DBS un "Statoil" kopīgiem spēkiem ekobraukšanu Latvijā popularizē jau kopš 2006. gada, ne tikai ieviešot pirmo ekonomiskas braukšanas apmācību programmu, kas balstīta uz Somijā populārās "EcoDriving" metodes principiem, bet arī īstenojot virkni citu aktivitāšu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!