Foto: Publicitātes foto
Tirdzniecībā Latvijā nonācis apvidus automobiļa "Mitsubishi Outlander" hibrīda versija "PHEV" (Plug-in Hybrid Electric Vehicle). Un tikai šomēnes "Skandi Motors" autosalonā ir iespējams klātienē apskatīt un izmēģināt šo ar elektrību uzlādējamo spēkratu.

"Mitsubishi Outlander PHEV" darbojas ar divu litru četrcilindru benzīna motoru un diviem elektromotoriem. Tam ir trīs braukšanas režīmi. "Elektriskajā" režīmā tiek izmantoti tikai elektromotori. "Hibrīda" režīmā degvielas motors, vienlaikus darbojoties elektromotoriem, uzlādē akumulatoru. Taču "paralēlā hibrīda" režīmā, kurš ieslēdzas, braucot pa šoseju, benzīna motors asistēs elektromotoriem, pieslēdzoties diviem priekšējiem riteņiem.

Izmantojot tikai akumulatora jaudu, tas spēs nobraukt ap 55 km, savukārt kopā spēkrats ar pilnu degvielas bāku var nobraukut 823 kilometrus. Izmantojot ekonomisku braukšanas režīmu, pēc ražotāja datiem, tiek patērēti tikai 1,6 litri uz katriem 100 km, un vidējā CO2 emisija ir 44 g/km.

Izmantojot benzīna motoru vai nu braukšanas, vai stāvēšanas režīmā, ir iespējams uzlādēt 80% no kopējās akumulatora jaudas tikai 40 minūtēs. Savukārt, lai pilnībā uzlādētu "Mitsubishi Outalnder PHEV", pievienojot to elektrībai, nepieciešamas piecas stundas.

Hibrīda "Mitsubishi Outlander PHEV" ražotāji ir padomājuši arī par mobilo aplikāciju, kura nāk komplektā ar auto un sniegs informāciju par atlikušo auto akumulatora līmeni un uzlādes laiku. Aplikācijā būs iespējams arī apskatīt tuvākās ātrās uzlādes stacijas, kuras Eiropā ir jau 914, un 160 no tām atrodas Igaunijā.

Līdz šim "Mitsubishi Outlander PHEV" vislielāko atzinību ir guvis Nīderlandē, kur to iegādājušies jau vairāk nekā 8000 autobraucēju. Hibrīdauto ir pieejams arī Zviedrijā, Norvēģijā un Šveicē – testa braucienos pie tā stūres sēdušies jau 12 000 interesentu.

Jaunā "Mitsubishi Outlander PHEV" cena Latvijā ir no 35 000 eiro, ieskaitot PVN.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!