Foto: Publicitātes foto
Vācijas apdrošināšanas kompānija "Allianz" izmēģinājusi automobiļu triecienu testus, tajos iesēdinot suņu manekenus, tādējādi imitējot ceļu satiksmes negadījumu, ja spēkratā atrodas 35 kilogramīgs vācu aitu suns, kā arī tā saucamais klēpja sunītis ar masu līdz 12 kilogramiem.

Suņu manekeni tika novietoti uz "Ford Fiesta" automobiļa aizmugurējā sēdekļa, pēc kā hečbeks ar 40 km/h ātrumu tika triekts sienā, imitējot frontālo sadursmi. Mazākā suņa manekens tika nostiprināts ar speciālu drošības jostu, kamēr lielākā suņa lelle – bez nekādas aizsardzības.

Trieciena rezultātā lielākā suņa manekena svars sākotnējo pārsniedza četrdesmitkārtīgi un sasniedza 1400 kilogramu. Manekens no otrās sēdekļu rindas lidoja un ietriecās priekšējā panelī, kamēr mazākā suņa manekens triecās pret priekšējo sēdekli un pēc tam atkrita atpakaļ.

Speciālisti nonāca pie secinājuma, ka suņus ar masu virs 12 kilogramiem automobilī jāpārvadā tikai un vienīgi bagāžas nodalījumā speciālā būrī. Savukārt vieglākus suņus drīkst pārvadāt pasažieru sēdeklī, ja tie pie tā tiek piesieti ar speciālu drošības jostu. Pretējā gadījumā pieaug dzīvnieka bojāejas vai pasažieru traumatisma risks.


Atgādinām, ka līdzīgu izmēģinājumu 2013. gadā veica arī "Subaru". Tomēr īsta automobiļa vietā japāņi izmantoja speciālu platformu ar sēdekļiem. Eksperti secināja, ka neviens no šādiem nolūkiem paredzētajiem aksesuāriem frontālās sadursmes gadījumā neglābs suņa dzīvību.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!