Foto: Publicitātes foto
Vācijā policija kādam vietējam iedzīvotājam konfiscējusi autovadītāja apliecību, kas it kā Latvijā izdota uz Krievijas prezidenta Vladimira Putina vārda, vēsta izdevums "Die Welt". Incidents notika aizvadītājā nedēļas nogalē vilcienā, kas devās no Zalcburgas uz Minheni.

Kārtības sargi šo apliecību konfiscēja 27 gadus vecam pasažierim kontroles laikā, kas vilcienos tiek veikta, šķērsojot Austrijas un Vācijas robežu. Jaunietis atzinies, ka šo apliecību iegādājies kādā krāmu tirgū Krievijā.

Policisti ļāva jaunietim turpināt ceļu, jo viņa rīcībai nebija noziedzīga nodoma. Tomēr policisti šo apliecību konfiscēja, jo tā ir pārlieku līdzīga īstam dokumentam.

Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD) portālam "Delfi" apstiprina, ka tā nav izgatavojusi un izdevusi transportlīdzekļa vadītāja apliecību personai Vladimir Putin, dzimušai 00.00.0000, personas kods 000000-00000. Tāpat CSDD uzsver, ka nemaz arī nav iespējama situācija, ka attiecīgajās ailēs (piemēram, personas kods, apliecības numurs, izsniegšanas datums) visas ir nulles.

Ikviena Latvijā izgatavotā un izsniegtā apliecība ir iekļauta reģistrā. Ikvienai apliecībai ir individuāls kārtas numurs un tā tiek izsniegta ar konkrētu pamatojumu.

Pēdējo gadu laikā Latvijā nav konstatēts neviens šajā valstī izsniegtas vadītāja apliecības viltojums, un CSDD izgatavotās un izsniegtās vadītāja apliecības atbilst visām starptautiskajām drošības un pretviltošanas prasībām. Vadītāja apliecību var nokārtot un saņemt tikai CSDD.

Šobrīd Latvijā ir derīgas 839 927 autovadītāju apliecības.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!