Amerikānis Gajs Ņūmarks ar savu 1960. gada izlaiduma "Porsche 356" automobili ir nobraucis vienu miljonu jūdžu (1,6 miljoni kilometru). Tik lielu sportiskā automobiļa nobraukumu viņš sasniedzis, jo spēkratu izmanto ikdienā.

Stāstu par šo vīru un viņa spēkratu publicējis pats autoražotājs "Porsche", iemūžinot arī vēsturisko brīdi, kad šis "Porsche 356" sasniedz simbolisko viena miljona jūdžu nobraukuma atzīmi. Neskatoties uz milzīgo nobraukumu, šis vācu sportiskais spēkrats joprojām ir lieliskā tehniskā kārtībā.

Visus šos vairāk nekā 55 gadus nu jau miljonu jūdžu nobraukušais "Porsche 356" atradies vienas ģimenes īpašumā. Pirms Gaja ar šo spēkratu braucis viņa tēvs, kas to savulaik iegādājās jaunu no autosalona.

Gajs Ņūmarks šo "Porsche 356" no tēva kā dāvanu saņēma līdz ar koledžas absolvēšanu. Kopš tā brīža viņš ar šo sportisko spēkratu brauc ikdienā. Tehniskās apkopes Ņūmarks šim "Porsche 356" veic ik pēc trim tūkstošiem jūdžu (4,8 tūkstošiem kilometru).

"Porsche 356" ir leģendārā "911" modeļa priekštecis, kas tika ražots periodā no 1948. līdz 1965. gadam. Pavisam ir saražoti 76 tūkstoši šī modeļa automobiļu, kas 60. gados tika komplektēts ar 1,6 līdz divu litru dzinēju un četrpakāpju manuālo pārnesumkārbu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!