Mežonīgajā kapitālismā tirgvedība jeb tā saucamais mārketings ir viens no produkta realizācijas lielākajiem dzinējspēkiem. Austrālijas reklāmas aģentūras "Chimney" darbinieks vēlējies pārdot savu necilo 1999. izlaiduma gada "Holden Barina" hečbeku (pārzīmolots "Opel Corsa" modelis). Viņam talkā nāca viss kolektīvs un radīja grandiozu reklāmas video, kas šobrīd internetā gūst strauju popularitāti.

Reklāmas video ieturēts "Ātrs un bez žēlastības" (The Fast and the Furious) kulta filmas stilā – mazais hečbeks traucas pa naksnīgajām pilsētas ielām, ap to šaujas [digitālas] uguns liesmas, bet pie stūres sēž stereotipisks metroseksuālis.

Šim reklamētajam "Holden Barina" hečbekam bijis tikai viens īpašnieks, kā arī spēkrats ir aprīkots ar tādu 20. gadsimta ekstru kā magnetolu ar kasešu automātiskās apstādināšanas funkciju.

Tomēr automobiļa pārdevējs nav aprobežojies tikai ar reklāmas video izveidošanu, viņš radījis arī speciālu interneta mājaslapu "Buy My Barina".

Speciālisti aprēķinājuši, ka šādas reklāmas kamapaņas izstrāde ir aptuveni astoņus tūkstošus dolāru vērta, kas četras līdz astoņas reizes pārsniedz pārdodamā spēkrata tirgus vērtību. Vietējiem medijiem auto īpašnieks norādījis, ka vienkārši bijis daudz brīva laika un vēlme nodemonstrēt savas profesionālās spējas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!