Līdz ar jaunā "Honda Civic Type R" prezentāciju Ženēvas autoizstādē autoražotājs atklājis, ka tas ir visātrākais sērijveida priekšpiedziņas automobilis leģendārajā Nirburgringas trasē. "Honda" publicējusi video, kur šis 310 ZS jaudīgais hečbeks apli veic septiņās minūtēs un 50,63 sekundēs.

Tādējādi jaunais "Honda Civic Type R" pārspējis līdzšinējo rekordistu priekšpiedziņas automobiļu ieskaitē – "Renault Megane RS 275 Trophy R", kas Nirburgringas trases apli veica septiņās minūtēs un 54,3 sekundēs. "Honda" spējusi rekordu uzlabot par nepilnām četrām sekundēm.

"Honda" norāda, ka rekords tika uzstādīts jaunā "Civc Type R" prototipa izmēģinājumu noslēdzošajā fāzē. Šajā gadījumā prototips jau pilnībā atbilda sērijveida specifikācijai. Vienīgi svara samazināšanai automobilim tika izņemta klimata kontroles un audio sistēma, kā arī priekšējā pasažiera sēdeklis.

Jau vēstījām, ka jaunais "Honda Civic Type R" aprīkots ar divlitru turbopūtes benzīna motoru, kas attīsta 310 ZS jaudu un 400 Nm griezes momentu. Spēka agregāts sajūgts ar sešpakāpju manuālo pārnesumkārbu un ļauj sportiskajam hečbekam no vietas līdz 100 km/h paātrināties 5,7 sekundēs un maksimāli sasniegt 270 km/h.

Tirdzniecībā jaunais "Honda Civic Type R" nonāks vasarā. Šobrīd oficiāli atklāta tā cena Lielbritānijā – 29 995 mārciņas (41 257 eiro).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!