Foto: EPA/Scanpix/LETA

"Eirovīzijas" dziesmu konkursa faniem nevajadzētu bažīties par drošību Malmē, lai gan saspīlējums sabiedrībā ir liels saistībā ar karu Gazas joslā, paziņojusi Zviedrijas Policijas pārvalde.

Malmes arēnā šonedēļ notiks "Eirovīzijas" dziesmu konkurss, bet apdraudējuma līmenis Zviedrijā joprojām ir otrs augstākais.

Zviedrijas policijas preses pārstāvis Džimijs Mūdīns norādīja, ka apdraudējuma novērtējums galvenokārt paredzēts drošības dienestiem un pašlaik tas visā valstī atbilstoši piecu līmeņu skalai ir ceturtais.

"Protams, mēs to ņemam vērā, plānojot drošības pasākumus "Eirovīzijas" dziesmu konkursa laikā, tomēr ir svarīgi uzsvērt, ka tiešu draudu "Eirovīzijai" nav," apgalvoja policijas pārstāvis.

Viņš apliecināja, ka ceturtdien Malmē notiks gājiens palestīniešu atbalstam, kad otrajā pusfinālā piedalīsies arī Izraēlas pārstāve Edena Golana ar dziesmu "Hurricane".

Tiek gaidīts, ka gājiena dalībnieku būs daudz un tiks traucēta satiksme.

Mūdīns atteicās apstiprināt izskanējušo informāciju, ka saņemti pieteikumi Malmes ielās "Eirovīzijas" laikā dedzināt musulmaņu svētos rakstus - Korānu.

Viņš neprecizēja, cik lieli policijas spēki iesaistīti drošības garantēšanā pilsētā, vienlaikus piebilstot, ka Zviedrijas policijai palīdzēs arī kolēģi no Dānijas un Norvēģijas.

Policijas pārstāvis teica, ka, neskatoties uz to, ka "jebkas var notikt", cilvēkiem "nevajag bažīties", dodoties uz Malmi, bet ir jāatceras par drošības noteikumiem un jābūt gataviem pārbaudēm.

Iepriekš izskanējuši aicinājumi izslēgt Izraēlu no "Eirovīzijas" konkursa Gazas joslā notiekošā kara dēļ, bet konkursa organizatori šos aicinājumus noraidījuši.

Sestdien Malmē ar daudziem koncertiem un ballītēm sākās ar "Eirovīziju" saistīti pasākumi, kuru kulminācija būs konkursa fināls 11.maijā. Ir gaidāms, ka Malmē uz šiem pasākumiem ieradīsies vairāk nekā 100 000 viesu.

"Eirovīzijas" dziesmu konkursā Malmē otrajā pusfinālā līdzās Izraēlai izskanēs arī Latvijas dziesma - Dona izpildītā "Hollow". Tajā piedalīsies arī Albānija, Armēnija, Austrija, Beļģija, Čehija, Dānija, Grieķija, Gruzija, Igaunija, Malta, Nīderlande, Norvēģija, Sanmarīno un Šveice.

Pirmais pusfināls notiks 7.maijā, savukārt fināls norisināsies 11.maijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!