Jelgavas speciālajā industriālajā zonā Aviācijas ielā atsākta Beļģijas uzņēmuma "ASS Car Design" automašīnu sēdekļu rūpnīcas būvniecība, portālu "Delfi" informēja Jelgavas pašvaldības izpilddirektora vietnieks Vilis Ļevčenoks.
Pirms trīs gadiem uzņēmums pieteicās uz Jelgavas pašvaldības izsludināto konkursu par tiesībām nomāt zemi Aviācijas ielā 38, lai būvētu pastāvīgu rūpniecisko ražotni trīs hektāru platībā.

Lai uzsāktu aktīvu darbību Latvijā, 2003.gadā beļģu kompānija "ASS Car Design" izveidoja meitasuzņēmumu SIA "Latvian Automotive Seating Systems" (LASS), kas tālāk slēdza līgumu ar Jelgavas pašvaldību par zemes nomu Aviācijas ielā. Beļģijas uzņēmums ražo ortopēdiskos automašīnu un biroja sēdekļus.

Kā vēl viena nozīmīga investīciju projekta realizēšana Aviācijas ielas industriālajā parkā ir plānota vieglo kravas automobiļu ražotnes "ZIL" izveide. Projekts top sadarbojoties Maskavas un Jelgavas pilsētām, AMO "ЗИЛ" un SIA "FERRUS", izveidojot kopuzņēmumu SIA "AMO PLANT". "Pašreiz norit intensīvi būvlaukuma sagatavošanas darbi un plānots, ka rūpnīcas būvniecību varēs uzsākt jau šoruden", informēja Ļevčenoks.

Aviācijas industriālās zonas teritorijā sekmīgi darbojas jau divu uzņēmumi – SIA "INTRANSSERVISS", kas nodrošina pilna pakalpojuma klāstu automobiļu tehnikas remontā un apkalpošanā, un dzesēšanas iekārtu ražotājs SIA "AKG Latvija", kas ir pasaulē pazīstamās vācu firmas "AKG" meitas uzņēmums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!