Krievijas uzņēmējam Igoram Pinkevičam piederošā aviokompānija "VIP Avia", kuras pakalpojumus izmanto arī Latvijas Valsts prezidente, plāno uzcelt Rīgas lidostā savu VIP-termināli un angārus 12 lidmašīnām, kas kopumā izmaksās aptuveni trīs miljonus eiro (2,1 miljonu latu), ziņo laikraksts "Teļegraf", atsaucoties uz Krievijas laikrakstu "Vedomosti".
Miljonārs Pinkevičs laikrakstam pastāstījis, ka viņš pirms četriem gadiem iegādājies "VIP Avia" no "Parex Līzinga". Toreiz kompānijai piederēja viena lidmašīna, bet tagad jau trīs "Hawker ХР" un viens "Challenger 604". Tuvāko mēnešu laikā lidsabiedrība plāno iegādāties vēl vienu "Challenger 604" un trīs "Challenger 850".

Pikevičs atzinis, ka kompānija, kura gan nav viņa pamatbizness, nes peļņu un veiksmīgi konkurē ar Rietumu uzņēmumiem. Angārus Rīgs lidostā "VIP Avia" plāno uzcelt, lai lidmašīnas atrastos zem jumta ne tikai ziema, bet arī vasarā. VIP-termināli un angārus plāno uzcelt pusotra gada laikā.

"Teļegraf" ziņo, ka pašlaik vienīgais "VIP Avia" īpašnieks ir Kiprā reģistrētā firma "Broda Agro Trade Limited", kas iegādājās lidsabiedrību 2004.gadā. Savukārt līdz 2001.gada februārim aviokompānija piederēja "Parekss Līzings". Pašlaik vienīgais kompānijas valdes loceklis ir Māris Kārkliņš, kurš kādreiz bija aviokompānijas "Rīga Airlines" (RIAIR) prezidents.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!