Pirmdien Latvijas lielākās alkoholisko dzērienu ražotājas "Latvijas balzams" padomes locekļa amatā ievēlētajam Krievijas "Alfa-bankas" prezidentam Pjotram Avenam par Latvijas uzņēmumu ir vairāk etniskas, nevis biznesa intereses, otrdien raksta "Bizness & Baltija".
Avens intervijā laikrakstam norādījis, ka viņa ievēlēšana "Latvijas balzama" padomē ir viņa personisks lēmums, kuram nav nekāda saistība ar "Alfa-banku" un "Alfa-grupu".

"Tas ir pamatots ar diviem iemesliem. Pirmkārt, esmu etniskais latvietis. Šī nacionalitāte vienmēr ir bijusi norādīta manā Krievijas un iepriekš - padomju pasē. Pret Latviju man ir īpašas jūtas, te dzīvo mani radinieki," sacījis Avens, piebilstot, ka tādēļ piedāvājumu strādāt "Latvijas balzama" padomē izskatījis vairāk no sentimentāla aspekta. Tāpat Avens norādījis, ka viņam ir labas attiecības ar jaunajiem uzņēmuma saimniekiem no Krievijas.

"Bizness & Baltija" informē, ka "Alfa - banka", kuru Avens vada kopš 1994.gada, ir viena no piecām lielākajām Krievijas finansu stuktūrām pēc aktīvu un pašu kapitāla apjoma. Pērn bankas peļņa bija 85 miljoni dolāru, aktīvi - 2,7 miljardi dolāu, pašu kapitāls - 278 miljoni dolāru, kredītportfelis - 1,5 miljardii dolāru. Pjotrs Avens ir dzimis 1955.gadā Maskavā.

LB akcijas kotē Rīgas Fondu biržas otrajā sarakstā. Kompānijas lielākā akcionāra SIA "NTBDC LB" īpašnieks ir koncerns S.P.I., kurā ietilpst Krievijas alkoholisko dzērienu ražotājs "Sojuzplodimport".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!