Zāģmateriālu ražotājs "Rettenmeier Baltic Timber" pērn strādāja ar 22,401 miljona latu apgrozījumu, kas ir par 2,9% vairāk nekā 2009.gadā, savukārt uzņēmuma peļņa pieauga par 42% un sasniedza 4,72 miljonus latu, liecina "Lursoft" datubāzē publicētais finanšu pārskats.

Uzņēmuma finanšu pārskata vadības ziņojumā sacīts, ka 2010.gadā "Rettenmeier Baltic Timber" pārstrādāja vairāk nekā 290 tūkstošus kubikmetru apaļkoksnes.

"Rettenmeier Baltic Timber" vadība arī informē, ka uzņēmums 2010.gadā sasniedza plānotos ražošanas un finanšu mērķus. Pērn uzņēmumam izdevās būtiski samazināt netiešās ražošanas izmaksas un tādejādi arī uzlabot peļņas rādītājus, salīdzinot ar iepriekšējo gadu. "Izejvielu cenas strauji pieauga, bet piegāžu apmēri bija stabili un pietiekami, kas nodrošināja uzņēmumam vienmērīgu darbu. Izejvielu izmaksu pieauguma negatīvo ietekmi kompensēja pārdošanas cenu pieaugumi atsevišķās produktu grupās," paskaidroja "Rettenmeier Baltic Timber" vadība.

2010.gadā uzņēmums veicis arī vairākas investīcijas tehniskajā aprīkojumā un infrastruktūrā, tādejādi palielinot ražošanas efektivitāti.

Savukārt šogad "Rettenmeier Baltic Timber" plāno uzturēt esošo ražošanas apmēru un investēt vairākos ražošanas posmos, lai palielinātu atsevišķu apstrādes posmu jaudu, materiālu izlietojumu un samazinātu ražošanas izmaksas.

"Rettenmeier Baltic Timber" 2009.gadā strādāja ar 21,767 miljonu latu apgrozījumu un guva 3,323 miljonu latu peļņu.

Komercreģistrā "Rettenmeier Baltic Timber" iegrāmatots 1994.gada decembrī. Uzņēmuma vienīgais īpašnieks ir Vācijas uzņēmums "Rettenmeier International", un tā pamatkapitāls ir 3,43 miljoni latu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!