Foto: DELFI
Valsts ieņēmumu dienests (VID) nolēmis līdz 20.februārim pagarināt termiņu piedāvājumu iesniegšanai konkursā aptuveni 7,5 miljonus latu vērto tabakas un alkohola akcīzes marku iegādei, informēja VID Sabiedrisko attiecību daļā.

Iepriekš VID termiņu piedāvājumu iesniegšanai pagarināja līdz šodienai, taču tad informēja, ka termiņš pagarināts līdz februārim. Sākotnējais termiņš piedāvājumiem bija 12.janvāris.

Šajā laikā sūdzības par VID rīkotā konkursa nolikumu iesniegušas "3M United Kingdom Plc" un SIA "Baltijas banknote". IUB 13.februāri noteicis kā šo sūdzību izskatīšanas termiņu.

Jau ziņots, ka IUB jau pērn pēc "Baltijas banknotes" sūdzības atzina par diskriminējošām, kā arī likumam neatbilstošām vairākas VID izsludinātā 7,5 miljonus latu vērtā tabakas un alkohola akcīzes marku iegādes konkursa prasības un uzdevis VID pārtraukt izsludināto iepirkumu.

VID izlēma šo lēmumu nepārsūdzēt, bet izsludināt jaunu konkursu.

Pērn 21.novembrī VID izsludināja jaunu konkursu.

Ap 7,5 miljoniem latu vērtajā konkursā par alkoholisko dzērienu un tabakas izstrādājumu akcīzes nodokļa marku izgatavošanu un piegādi iepriekš bija pieteikušies trīs pretendenti - līdzšinējais šī pakalpojuma sniedzējs britu kompānija "De La Rue International", Lietuvas kompānija "Garsu pasaulis", kā arī Lielbritānijas sabiedrība "ZM Security print". VID konkursa uzvarētāju vēl nebija noteicis.

"De La Rue International" piedāvātā līgumcena bija 7 419 900 lati, "Garsu pasaulis" - 5 267 000 latu, bet "ZM Security print" akcīzes nodokļa markas bija piedāvājusi izgatavot un piegādāt par 3 784 158 latiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!