Foto: LETA
Graudu pārstrādes uzņēmums AS "Rīgas dzirnavnieks" (RDz) uzstādījis jaunu kliju granulēšanas līniju, kurā uzņēmums ieguldījis apmēram pusmiljonu latu, portālu "Delfi" informēja RDz.

Līdz ar jaunās līnijas uzstādīšanu uzņēmums uzsācis kviešu kliju granulu ražošanu, ko kā gala produktu izmanto lopbarībā.

Kliju granulēšana ir RDz papildu produkts industriālajā segmentā, kas ļaus efektīvi realizēt graudaugu atlikumus, kuri rodas miltu ražošanas procesā. Granulēšanas laikā produkts tiek saspiests, tādējādi palielinot tā tilpuma masu, līdz ar to samazinās produkta apjoms. Granulētu produktu ir vienkāršāk uzglabāt, pakot un transportēt, jaunās līnijas ieguvumus skaidro kompānijā.

"Jau līdz šim graudaugu klijas pārdevām kā lopbarības produktu, tomēr negranulētas tās aizņem daudz vietas un ir grūti transportējamas. Granulēšanas iekārtas uzstādīšana ir solis modernizācijas virzienā un ļaus mums ražot klijas granulās, kas nozīmē ērtāku uzglabāšanu un transportēšanu. Šādu produktu var arī vieglāk eksportēt, un tā ir pieprasīta lopbarības izejviela Eiropā," skaidro RDz ģenerāldirektors Sandis Jansons.

RDz ir viens no lielākajiem graudu pārstrādātājiem Baltijā, tas ietilpst "Lantmännen" koncerna sastāvā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!