Foto: DELFI
Rīgas apgabaltiesa otrdien atstājusi spēkā lidostai "Rīga" uzlikto īpašumu arestu, tādējādi noraidot lidostas sūdzību strīdā ar Lietuvas lidsabiedrību "flyLAL-Lithuania Airlines" (flyLAL), portālam "Delfi" apliecināja tiesas pārstāvis Aigars Bērziņš.

2008.gadā Viļņas apgabaltiesa pēc "flyLAL" prasības arestēja nacionālās lidsabiedrības "airBaltic" un lidostas "Rīga" īpašumus Latvijā. Rīgas Vidzemes priekšpilsētas tiesa šogad šo lēmumu atzina par izpildāmu un Rīgas apgabaltiesa to atstāja spēkā.

Bērziņš norādīja, ka kasācijas sūdzību par lemto vēl var iesniegt Augstākās tiesas Senātā.

"Lidosta šo lēmumu uzskata par nepamatotu, tādēļ likumā noteiktā kārtībā to pārsūdzēs. Jāpiebilst, ka šodienas [otrdienas] lēmums lidostas darbību neietekmē," portālam "Delfi" komentēja lidostas pārstāve Sarmīte Rinmane.

Jau vēstīts, ka Viļņas apgabaltiesa arestēja "air Baltic" un "Rīga" īpašumus Latvijā. Tādējādi atzīts, ka "airBaltic" un "Rīga" ar savu vienošanos ir radījusi zaudējumus Lietuvas aviokompānijai, kas no Latvijas vēlas piedzīt 100 miljonus latu.

Lietuvas tiesa iepriekš lēma, ka savulaik, laikā līdz 2009. gadam, lidostā "Rīga" piemērotā atlaižu politika "airBaltic" veicinājusi negodīgu konkurenci Baltijas aviācijā un veicinājusi arī "flyLAL" bankrotu. Lai segtu savus zaudējumus, kas pēc lietuviešu domām ir aptuveni 40 miljoni latu, Lietuvas lidsabiedrība tiesā pieprasīja arestēt lidostas "Rīga" un "airBaltic" kustamo un nekustamo īpašumu.

Toreiz Latvijas pārstāvji, ieskaitot tā laika satiksmes ministru Ainaru Šleseru, šādas prasības sauca par absurdām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!