Foto: LETA

Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Andris Ameriks sola rīkot jaunu konkursu sadzīves atkritumu šķirošanas rūpnīcas būvniecībai SIA "Getliņi Eko" teritorijā, informēja pašvaldībā.

Trešdien Ameriks uz tikšanos bija aicinājis visus Rīgā strādājošo atkritumu apsaimniekošanas uzņēmumu pārstāvjus. Tikšanās mērķis bija konstruktīvā diskusijā rast pilsētai vislabāko risinājumu atkritumu apsaimniekošanā un šķirošanā, lai izpildītu Eiropas Savienības prasību par obligātu atkritumu šķirošanu no 2015. gada SIA "Getliņi Eko" teritorijā.

Tikšanās noritēja konstruktīvā gaisotnē un visi uzņēmēji atbalstījuši Amerika priekšlikumu par jauna konkursa rīkošanu sadzīves atkritumu šķirošanas rūpnīcas būvniecībai "Getliņi Eko" teritorijā, tomēr, ja līdzīgi kā iepriekšējās reizēs atkritumu apsaimniekošanas uzņēmēji nespēs rast kopīgu risinājumu un konkurss noslēgsies bez rezultātiem, "Getliņi Eko" apsvērs iespēju būvēt rūpnīcu par saviem līdzekļiem.

Tikšanās ar Ameriku piedalījās visi Rīgā strādājošo atkritumu apsaimniekošanas operatoru pārstāvji - SIA "L&T", SIA "EKO Rīga", SIA "Ragn-Sells", SIA "Vides pakalpojumu grupa", kā arī Latvijas Atkritumu saimniecības uzņēmumu asociācijas valdes priekšsēdētājs Jānis Vilgerts.

Jau ziņots, ka pārāk lielu neskaidrību dēļ Iepirkumu uzraudzības birojs (IUB) pērn lieka pārtraukt konkursu par "Getliņu" atkritumu šķirošanas rūpnīcas būvniecību. Laikraksts "Dienas bizness" iepriekš rakstīja, ka "Getliņu" atkritumu izgāztuvē līdz 2012.gada beigām bija plānots uzbūvēt atkritumu šķirošanas rūpnīcu, tajā investējot no 7 līdz 20 miljoniem eiro (no 4,9 līdz 14 miljonus latu). Getliņi šo konkursu rīkojuši, lai pildītu likumu par atkritumu apsaimniekošanu, kas nosaka – lai noglabātu atkritumus poligonos, tie vispirms ir jāsagatavo.

Jau no pirmajiem brīžiem šis konkurss starp nozarē strādājošiem radīja lielu ažiotāžu, jo tika uzskatīts, ka tas ir sagatavots vienam zināmam uzvarētājam – Andra Šķēles ģimenei piederošajam uzņēmumam Ekodoktrīna. Īsi pirms konkursa A. Šķēles ģimenes daļas Ekodoktrīnā gan tika pārdotas Latvijas Atkritumu saimniecības uzņēmumu asociācijas (LASUA) valdes priekšsēdētājam Jānim Vilgertam, kura uzņēmums BAO arī tika uzskatīts par samērā drošu uzvarētāju bīstamo atkritumu apsaimniekošanā šī konkursa ietvaros.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!