Foto: LETA
AS "Putnu fabrika Ķekava" ("Ķekava") saskaņā ar tiesiskās aizsardzības plānu (TAP) kreditoriem patlaban samaksājusi 141 000 latu, informēja "Ķekavas" valdes priekšsēdētājs Andris Vilcmeiers.

"Kopumā TAP ietvaros kreditoriem pēc plāna "Ķekava" līdz oktobra sākumam ir samaksājusi 141 000 latu, tai skaitā Valsts ieņēmumu dienestam (VID) iepriekš nenomaksāto nodokļu parādu - 119 000 latu," sacīja Vilcmeiers.

Tāpat viņš norādīja, ka kopš jūnija uzņēmums palielinājis ražošanas jaudu par 30%, jo pieaudzis pieprasījums pēc produkcijas vietējā tirgū.

"Jaudu palielināšana ļāvusi samazināt produkcijas pašizmaksu vienam saražotajam kilogramam. Tāpat, salīdzinot šā gada pirmos astoņus mēnešus ar attiecīgu laika posmu pērn, par 1,2 miljoniem latu pieauguši realizācijas ieņēmumi, kā arī šajā laikā izdevies samazināt uzņēmuma zaudējumus par diviem miljoniem latu," atzina Vilcmeiers.

Viņš arī sacīja, ka uzņēmumam piemērotais tiesiskās aizsardzības plāns (TAP) paredz uzņēmuma "atveseļošanos" jeb saimnieciskās darbības uzlabošanu, lai uzņēmums būtu spējīgs norēķināties par parādiem saskaņā ar TAP pievienoto kreditoru parādu dzēšanas grafiku.

"No 2011.gada novembra līdz 2012.gada augusta beigām salīdzinājumā ar TAP plānoto naudas plūsmu ir izdevies panākt ekonomiju energoresursu patēriņā - aptuveni 270 000 latu. Samazināti administratīvie izdevumi, dodot papildus ekonomiju 210 000 latu apmērā. Pateicoties ieņēmumu palielinājumam no olu realizācijas, izdevies gūt papildus ienākumus 120 000 latu apmērā. Detalizēti plānojot izejvielu patēriņu, centralizējot iepirkumus un veicot konkursus iepirkumiem, izdevies ietaupīt apmēram 90 000 latu," sacīja uzņēmējs.

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, "Ķekava" zaudējumi pērn palielinājušies par gandrīz 70% un bijuši 4,01 miljons latu salīdzinājumā ar 2,36 miljonu latu zaudējumiem 2010.gadā.

"Ķekavas" apgrozījums pērn bijis 20,04 miljoni latu, kas ir 0,15% pieaugums salīdzinājumā ar 20 miljonu latu apgrozījumu 2010.gadā.

Kā ziņots, Rīgas rajona tiesa 20.janvārī apmierināja "Ķekavas" pieteikumu un noteikusi uzņēmumam tiesisko aizsardzību.

Iepriekš pozitīvu lēmumu attiecībā uz "Ķekavas" tiesiskās aizsardzības procesu pieņēma tās lielākais kreditors - VID. Uzņēmums uzsvēra, ka VID lēmums "Ķekavas" maksātnespējas novēršanai uzņēmumam dos iespēju mērķtiecīgi strādāt tālāk.

Pērn 1.oktobrī "Ķekava" ar 1 721 250 latu parādu tika ierindota 11.vietā starp 100 uzņēmumiem un privātpersonām, kuru saistības pārsniedz 300 000 latu. 7.oktobrī "Ķekava" Rīgas rajona tiesā iesniedza tiesiskās aizsardzības procesa pieteikumu, norādot, ka pieteikuma mērķis ir uz laiku iegūt tiesisko aizsardzību, lai atgūtu uzņēmuma pozitīvu naudas plūsmu un varētu turpināt sekmīgu darbību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!