Foto: AP/Scanpix

Viens no Latvijas lielākajiem mobilo sakaru pakalpojumu sniedzējiem SIA ”Tele2” sadarbībā ar AS ”Balta” šī gada beigās plāno sākt piedāvāt apdrošināšanas pakalpojumus, trešdien žurnālistiem paziņoja ”Tele2” komercdirektors Jānis Spoģis.

Pēc viņa sacītā, šogad novembra beigās vai decembra sākumā kompānija sāks piedāvāt ceļojumu apdrošināšanu – uzņēmuma klienti, nonākot kādā valstī ārpus Latvijas, īsziņā saņems piedāvājumu apdrošināties par 1,49 latiem dienā, un, ja šis piedāvājums interesēs, klients varēs nosūtīt atbildes īsziņu, norādot, cik dienas viņš plāno uzturēties šajā valstī un savu personas kodu.

Pēc aptuveni četrām stundām klients saņems īsziņu, ka apdrošināšana stājas spēkā. Ceļojuma apdrošināšana paredzēs civiltiesisko apdrošināšanu, veselības, bagāžas apdrošināšanu un apdrošināšanu pret nelaimes gadījumiem.

Spoģis klāstīja, ka ceļojumu apdrošināšanas piedāvājumu varēs izmantot ne tikai ”Tele2” klienti, bet arī citu mobilo sakaru operatoru klienti, kas ārzemju ceļojumā uzturas kopā ar kādu ”Tele2”klientu, jo ”Tele2” klients varēs sūtīt apdrošināšanas īsziņu par saviem ceļojuma biedriem, un attiecīgā summa būs pievienota viņa ikmēneša mobilo sakaru rēķinam.

Spoģis klāstīja, ka šis piedāvājums varētu interesēt 5% līdz 10% uzņēmuma klientu. Visus riskus no šī pakalpojuma apņēmusies segt AS ”Balta”.

Savukārt nedaudz vēlāk ”Tele2” sadarbība ar ”Balta” plāno ieviest vēl vienu pakalpojumu – uz nomaksu paņemto telefonu apdrošināšanu pret nelaimes gadījumiem, piemēram, nozagšanu, sasišanu, noslīkšanu un citām iespējamām ķibelēm. Šo pakalpojumu, piedāvās telefona iegādes brīdī un tā cena būs atkarīga no telefona vērtības un riskiem, pret kādiem persona vēlēsies savu aparātu apdrošināt. Ja persona vēlēsies apdrošināt savu uz nomaksu paņemto ”iPhone5”, cena būs 10 lati mēnesī, un šo maksu iekļaus telefona iegādes rēķinā.

Saskaņā ar ”Tele2” datiem vidēji ik mēnesi 1400 telefonus nodod remontam, 550 ir nozaudēti vai nozagti, bet vidēji 50 ir neremontējami mitruma vai triecienu dēļ.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!