Foto: F64

Latvijas pasta kompānijai "Latvijas Pasts" (LP) ir aptuveni 100 pārdodamu nekustamo īpašumu, intervijā aģentūras BNS biznesa informācijas portālam "Baltic Business Service" pastāstīja pasta valdes priekšsēdētājs Māris Kleinbergs.

Viņš atgādināja, ka viens no šīs valdes uzdevumiem ir pastiprināti pievērsties pasākumiem, kas ir saistīti ar nekustamo īpašumu atsavināšanu. "Esam saskārušies ar dažādiem šķēršļiem, jo daudzi īpašumi ir arī situācijā, ka tos nemaz nevar atsavināt – nav nokārtotas zemesgrāmatas lietas vai iekšā ir vēl kādi īrnieki, vai tas ir dalītais īpašums, kur zeme pieder akcionāram un ēkas mums. Tomēr, šīs lietas sakārtojot, mēs diezgan veiksmīgi esam virzījušies uz priekšu," sacīja Kleinbergs.

LP vadītājs arī atzina, ka bieži vien īpašums kā tāds nav problemātisks, bet vieta, kur tas atrodas, ir kļuvusi par ekonomiski neaktīvu zonu, jo iedzīvotāji ir aizbraukuši vai nu uz Rīgu, vai prom no Latvijas. "Līdz ar to ir pat vienalga, kāds ir īpašums un par kādu cenu tas tiek piedāvāts – tam vienkārši nav pircēju. Šādu īpašumu ir pietiekami daudz, jo pasts savā laikā ir bijis visā Latvijā, arī vistālākajos Latvijas punktos," uzsvēra Kleinbergs.

Uz jautājumu, ko ar šādiem īpašumiem ir plānots darīt, Kleinbergs atbildēja, ka patlaban primārais ir censties maksimāli tos pārdot. "Tālāk skatīsimies. Ja mums paliks īpašumi, par kuriem būs skaidrs, ka tos nekādā veidā nav iespējams pārdot, tad domāsim, ko ar tiem darīt. Pašlaik mums top biznesa plāns un domāju, ka šī būs viena no biznesa plāna sastāvdaļām. Tomēr pašlaik primārais ir maksimāli daudz no šiem īpašumiem pārdot," paskaidroja LP valdes priekšsēdētājs.

Pēc Kleinberga teiktā, LP šogad ir pārdevis sešus objektus. "Nekustamā īpašuma tirgus pašlaik nav ļoti aktīvs, un tādēļ tagadējā situācijā tas ir diezgan labs rādītājs. Tas ir panākts, informējot vietējo sabiedrību, strādājot ar pašvaldībām – pusi no šiem īpašumiem ir iegādājušās tieši pašvaldības, pusi privāti pircēji," klāstīja LP vadītājs un piebilda, ka decembrī plānota vēl viena LP nekustamo īpašumu izsole, kurā tiks piedāvāti 11 objekti.

Kleinbergs informēja, ka LP vēl ir daudz pārdodamu īpašumu – aptuveni simts.

LP sniedz pasta un filatēlijas, pārvadājumu un eksprespasta, finanšu, preses un informācijas tehnoloģiju pakalpojumus, kā arī nodarbojas ar mazumtirdzniecību. Uzņēmums pieder valstij.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!