Foto: LETA
Janvāra vidū metālapstrādes un metālu tirdzniecības uzņēmums "Severstaļlat" atvērs pastāvīgo pārstāvniecību Somijā, informēja "Severstaļlat" pārstāve Olga Ņesterova.

Visi nepieciešamie dokumenti par pārstāvniecības atvēršanu Somijā tikuši iesniegti jau decembra vidū, un parasti šo dokumentu izskatīšana Somijā prasa divas līdz četras nedēļas. Ņemot vērā svētku brīvdienas, visticamāk, janvāra vidū pārstāvniecība sāks darbu, informēja Ņesterova.

"Pārstāvniecības atvēršanas mērķis - uzņēmums ļoti nopietni plāno pievērsties eksportam uz Skandināvijas valstīm, kuru tirgi ir vieni no rentablākajiem Eiropā," iepriekš sacīja "Severstaļlat" valdes priekšsēdētājs Andrejs Aleksejevs.

Viņš piebilda, ka 2005.gadā, kad "Severstaļlat" sāka produkcijas eksportu uz Somiju, neviens negaidīja īpaši labus rezultātus, jo Skandināvijas tirgi ir slēgti un ārējiem konkurentiem tajos iespiesties ir grūti. Tomēr patlaban "Severstaļlat" produkcija jau veido 8% no Somijas kopējā metālprodukcijas importa.

"Šajā tirgū augām, augām un tad pārstājām augt. Tāpēc tiek veidota pārstāvniecība, lai varētu pa tiešo strādāt ar klientiem. Protams, turpināsies sadarbība arī ar lieltirgotājiem, tomēr, tieši strādājot ar pircējiem - reālajiem patērētājiem un pārstrādātājiem, plānots 30% pārdotās produkcijas apjomu pieaugums," norādīja "Severstaļlat" eksporta nodaļas vadītājs Andris Kravalis.

Patlaban "Severstaļlat" eksportē 70% no kopējiem pārdošanas apjomiem un 14% no eksporta apjomiem veido Somija, bet 3% - Zviedrija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!