Foto: LETA
Sauso būvmateriālu ražotājs SIA "Sakret" ir noslēdzis franšīzes līgumu ar Krievijas pilsētas Samāras uzņēmumu "Sakret Russland" par būvmateriālu rūpnīcas izveidi Krievijā, portālu "Delfi" informēja uzņēmumā.

2012.gada decembrī Krievijas partneri ar savām esošajām iekārtām jau sāka ražot būvķīmiju ar "Sakret" zīmolu, kuru realizācija notiek Samāras apgabalā. Šonedēļ ir sākti jaunās sauso maisījumu rūpnīcas būvniecības darbi. Tās jauda būs 200 000 tonnu gadā.

Starptautiskā "Sakret" koncerna vadība ir pilnvarojusi Latvijas uzņēmumu SIA "Sakret" attīstīt "Sakret" zīmolu Austrumu reģiona tirgū. Noslēgtais līgums ar Samāras uzņēmumu esot pirmais solis franšīzes tīkla attīstībā austrumos.

"Viena no mūsu lielākajām vērtībām ir tā, ka mēs izprotam gan Rietumu, gan Austrumu tirgus īpatnības un atrodoties Eiropas Savienībā, mēs varam palīdzēt Eiropas tirgum ieiet Krievijā un Krievijas uzņēmējiem ienākt ES," uzsver "Sakret" direktors Andris Vanags.

Viņš norāda, ka šī sadarbība ir abpusēji izdevīga, jo uzņēmums gūst tiešu pieredzi Krievijas tirgū, savukārt Samāras partneri uz līguma pamata iekļaujas kopējā izejvielu piegādes tīklā, kur izejmateriālu cenas ir būtiski mazākas, nekā pērkot Krievijā uz vietas.

"Saražotā "Sakret" produkcija galvenokārt tiks izplatīta Samāras apgabalā un tuvākajos kaimiņu reģionos, kā arī 15–20 % apmērā nodrošinās piegādes tirgus pieprasījumam savā segmentā. Jaunā Eiropas līmeņa ražotne reģionam ir ļoti nozīmīga, jo īpaši šobrīd, kad apgabalā ir plānots būtisks būvniecības apjoma pieaugums, kas saistīts ar gatavošanos 2018. gada futbola čempionātam. Pašreizējā situācija radījusi pieprasījumu pēc ātriem, kvalitatīviem un unikāliem risinājumiem," skaidro "Sakret Russland" direktors Ruslans Safranovs.

Jaunajā Samāras rūpnīcā strādās tikai 30 strādnieku, jo pārsvarā visi procesi ir automatizēti.

"Sakret" ir 100 % Latvijas kapitāla uzņēmums, kas attīsta un pilnveido iegādātās franšīzes licences priekšrocības. Pirmais "Sakret" uzņēmums Baltijā tika izveidots Latvijā 2003. gadā, bet pirmā sauso un lietošanai gatavo būvmaisījumu rūpnīca savu darbu Latvijā sāka 2004. gadā.

2007.gada jūlijā savas durvis vēra Latvijas uzņēmējiem piederošā "Sakret" rūpnīca Igaunijā, bet 2008. gada augustā Lietuvā. 2012. gadā "Sakret" atvēra tirdzniecības pārstāvniecību Somijā, kur uzņēmums darbojas ar nosaukumu "SAKRET Norden".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!