Foto: F64

Šā gada februārī, salīdzinot ar janvāri, pēc sezonāli izlīdzinātiem datiem salīdzināmās cenās, mazumtirdzniecības uzņēmumu kopējais apgrozījums samazinājies par 1,2%., liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) dati.

Pārtikas preču mazumtirdzniecība samazinājusies par 0,3%, bet nepārtikas preču mazumtirdzniecība - par 1,7%.

Mazumtirdzniecības uzņēmumu kopējais apgrozījums faktiskajās cenās, neņemot vērā sezonalitāti, šā gada februārī, salīdzinot ar janvāri, samazinājās par 6,7%. 2012.gada februārī, salīdzinot ar 2012.gada janvāri, samazinājums bija par 4,3%.

Šā gada februārī, salīdzinot ar 2012. gada februāri, pēc kalendāri izlīdzinātiem datiem salīdzināmās cenās, kopējais mazumtirdzniecības apgrozījums palielinājās par 5,7%. Pārtikas preču grupā pieaugums bija 4%, bet nepārtikas preču tirdzniecības apjoms palielinājies par 6,7%, tajā skaitā auto degvielas mazumtirdzniecība - par 5,6 %.

Mazumtirdzniecības uzņēmumu kopējais apgrozījums faktiskajās cenās, neņemot vērā kalendāra dienu ietekmi, salīdzinājumā ar iepriekšējā gada atbilstošo mēnesi pieauga par 5%.

Jau vēstīts, ka šā gada janvārī, salīdzinot ar 2012. gada decembri, pēc sezonāli izlīdzinātiem datiem salīdzināmās cenās,

mazumtirdzniecības uzņēmumu kopējais apgrozījums palielinājās par 1,2%.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!