Foto: LETA

Šā gada janvārī, salīdzinot ar 2012. gada decembri, pēc sezonāli izlīdzinātiem datiem salīdzināmās cenās, mazumtirdzniecības uzņēmumu kopējais apgrozījums palielinājās par 1,2%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati.

Šā gada janvārī, salīdzinot ar 2012. gada decembri, pārtikas preču mazumtirdzniecība pieauga par  2,6%, bet nepārtikas preču mazumtirdzniecība - par 0,3%.

Mazumtirdzniecības uzņēmumu kopējais apgrozījums faktiskajās cenās, neņemot vērā sezonalitāti, 2013.gada janvārī, salīdzinot ar 2012.gada decembri, samazinājās par 17,8%. 2012.gada janvārī, salīdzinot ar 2011.gada decembri, šis rādītājs bija 17,9%.

Mazumtirdzniecības apgrozījuma indeksi (% pret 2010. gada vidējo mēneša apgrozījumu, salīdzināmās cenās)

Tāpat šā gada janvārī, salīdzinot ar 2012. gada janvāri, pēc kalendāri izlīdzinātiem datiem salīdzināmās cenās, kopējais mazumtirdzniecības apgrozījums palielinājās par 5,2%.

Pārtikas preču grupā pieaugums bija 3,6%, bet nepārtikas preču tirdzniecības apjoms palielinājās par 6,3%, tajā skaitā auto degvielas mazumtirdzniecība - par 9,7 %.

Mazumtirdzniecības uzņēmumu kopējais apgrozījums faktiskajās cenās, neņemot vērā kalendāra dienu ietekmi, salīdzinājumā ar iepriekšējā gada atbilstošo mēnesi pieauga par 6,1%.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!