Foto: LETA
Sabiedriskās ēdināšanas kompānijas AS "Lido" īpašnieka un padomes priekšsēdētāja Gunāra Ķirsona dibinātā uzņēmuma SIA "K.E.Projekti" pirmā projekta - veikala-ēstuves "Ķirsona Deli" - atklāšana atlikta līdz aprīļa beigām vai vismaz līdz 10.maijam, atklāja Ķirsons.

Viņš skaidroja, ka tas ir saistīts ar papildu iekārtu pasūtīšanu no Vācijas. Iekārtas paredzētas dažādu sviestmaižu izgatavošanai. Šo iekārtu izmaksas būs aptuveni no 100 000 līdz 150 000 latu.

Ķirsons atzīmēja, ka patlaban vēl notiek vienošanās par iekārti piegādi.

Iepriekš jau ziņots, ka jauno ēstuvi plānots atklāt Rīgā, Stirnu ielā.

Kā ziņots, aptuvenās investīcijas šajā projektā būs ap vienu miljonu eiro jeb 700 000 latu. Taču, ņemot vērā sadārdzinājumu 35-40% apmērā, ko veido nepieciešamo iekārtu izmaksas, jaunās ēstuves izmaksas varētu sasniegt pat vienu miljonu latu. Līdzekļus projektā investējis Latvijas miljonāru sarakstos daudzkārt minētais uzņēmējs Jūlijs Krūmiņš.

Savukārt, jautāts par "Lido" paplašināšanos Somijā, Ķirsons norādīja, ka patlaban šis projekts ir apturēts uz neilgu laiku. "Sākumā atvērsim ēstuvi Stirnu ielā, tad kādus aptuveni divus mēnešus novērosim, kas vēl ir veicams, lai ēstuve darbotos pilnvērtīgi. Pēc tam, apkopojot Stirnu ielas restorāna pieredzi, pievērsīsimies Somijas projektam."

Ķirsons arī atklāja, ka jaunā ēstuve Stirnu ielā nebūs vienīgais uzņēmuma "K.E.Projekti" projekts. Proti, pēc šī restorāna atvēršanas uzņēmējs plāno atrast jaunus zemes gabalus Rīgas teritorijā, kur strādāt jau pie nākamā veikala-ēstuves projekta.

Jautāts, vai arī nākamā jaunā projekta investors varētu būt Krūmiņš, Ķirsons vien teica, ka viņam patlaban šķiet, ka nē. Taču viņš arī vēl neatklāja, kas varētu būt jaunās ieceres investors.

Uzņēmums "K.E. Projekti" dibināts pērn, tā vienīgais valdes loceklis ir kompānijas "Lido" attīstības vadītājs Juris Roganovs. "K.E.Projektu" pamatkapitāls ir 2000 latu. Uzņēmums pilnībā pieder Ķirsonam.
Ķirsonam pieder arī "Lido" akcijas, 50% kapitāldaļu uzņēmumā "Zaļā zeme Lido" un 50% kapitāldaļu uzņēmumā "Daugmales projekti".

Jau ziņots, ka 2011.gadā "Lido" izdevies atgriezties pie peļņas gūšanas, liecina "Firmas.lv" informācija. 2010.gadā "Lido" strādāja ar 9,615 miljonu latu zaudējumiem, bet 2011.gadā gūta 1,03 miljonu latu peļņa. "Lido" apgrozījums pieaudzis par 2,1% - no 17,64 miljoniem latu 2010.gadā līdz 18,01 miljonam latu 2011.gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!