Foto: LETA
Pēc trešdien no rīta notikušā sprādziena „OlainFarm” rūpnīcā, ražotnē ir sākusies seku likvidācija. Negadījuma finansiālā ietekme uz kompāniju būšot niecīga un to visticamāk segšot apdrošināšana, portālu „Delfi” informēja ”OlainFarm” valdes loceklis Salvis Lapiņš.

Noskaidrojies, ka negadījumā cietis arī trešais ražotnes darbinieks, kurš gan nopietnas traumas neesot guvis.

„Šobrīd notiek jau seku likvidācija un uzkopšanas darbi, kas vakar vēl nenotika, arī apdrošināšanas kompānija savu izpēti notikuma vietā ir beigusi. Šobrīd ir skaidrs, ka zaudējumi nebūs lieli, tie uz uzņēmuma fona būs niecīgi, mums šobrīd daudz būtiskāk ir domāt par negadījumā cietušajiem cilvēkiem. Vakar arī pie ātrās palīdzības vērsās trešais cietušais, kas bija saskrāpējies ar stikla lauskām, mediķi viņu aprūpēja uz vietas, uz slimnīcu gan cietušais nav vēlējies doties,” pastāstīja Lapiņš.

Jau ziņots, ka trešdien "Olainfarm" pērn atklātajā nitrofurointīna ražošanas iecirknī Olainē, notika toluola tvaiku izraisīta eksplozija. Tajā sākotnēji tika konstatēti divi cietušie, kuri nekavējoties tikuši nogādāti tuvākajā slimnīcā.
Pārējā rūpnīca turpināja darboties ierastajā režīmā. Eksplozija arī neradīja piesārņojumu videi.

Jau ziņots, ka "OlainFarm" koncerns 2012.gadā ir uzstādījis jaunu peļņas rekordu, nopelnot 9,75 miljonus latu, kas ir par 41% vairāk, nekā 2011.gadā, kad uzņēmuma peļņa bija 6,91 miljoni latu.

Būtiskākie "OlainFarm" darbības virzieni ir gatavo zāļu formu ražošana un aktīvo farmaceitisko vielu un farmācijā izmantojamo ķīmisko vielu ražošana. Uzņēmums dibināts 1972.gadā.

Šā gada sākumā uzņēmumā strādāja 912 darbinieki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!