Foto: LETA

Alus darītava "Aldaris" savas rūpnīcas teritorijā tuvākajā laikā uzsāks rekonstrukcijas darbus, sākotnēji atjaunot vēsturisko alus darītavu un alus muzeju, kuru atklāt plānots nākamā gada sākumā, ceturtdien žurnālistiem sacīja alusdarītavas izpilddirektors Veli Pekka Tennila.

Savukārt turpmākajos gados plānots piesaistīt sadarbības partnerus un attīstīt daļu no "Aldara" ražotnes teritorijas kā sabiedriski aktīvu kultūras centru ar restorāniem, maziem veikaliņiem, amatnieku darbnīcām un reprezentācijas telpām. Attīstības plāns izstrādāts kopā ar Kalnciema kvartāla arhitektiem un kopējās investīcijas ar laiku pārsniegs miljonu latu.

Plānots, ka vēsturiskā alus darītava savu darbu uzsāks jau pirms nākamās alus sezonas un tajā tiks brūvētas premium alus šķirnes ierobežotos apjomos, kā arī ekskluzīvs alus pēc īpaša pasūtījuma. Alu būs iespējams pildīt dažāda tilpuma un dizaina pudelēs, kā arī mucās, padarot katru alus šķirni arī vizuāli unikālu. Šī būs īpaša alus darītava, jo brūvēšanas un pildīšanas procesā lielākoties tiks izmantots roku darbu.


Vēsturiskā alus darītava atradīsies tajā pašā ēkā, kurā meklējami "Aldara" pirmsākumi. Šajā ēkā atradīsies arī alus muzejs, un plānots, ka tas būs modernākais šāda tipa muzejs Baltijā.

Šī ir lieliska iespēja attīstīt pilsētvidi un padarīt pievilcīgāku Sarkandaugavu Rīgas iedzīvotājiem. Aldari ieskauj Daugava, Aldara parks un Dauderu muzejs. Tās var kalpot kā atpūtas vietas rīdziniekiem un viesiem, ir pārliecināts uzņēmums, kurš arī sāks sarunas ar Rīgas pašvaldību par esošās teritorijas attīstību.

"Aldaris" pirmsākumi meklējami 1865. gadā, kad pēc Bavārijas vācieša Joahima Daudera ieceres Rīgas nomalē tika uzcelta alus darītava "Waldschlösschen" jeb Meža pils. "Aldara" nosaukumu ražotne ieguva publiskā aptaujā 1937. gadā, kurā piedalījās 3339 cilvēku.

"Aldara" apgrozījums 2011.gadā bijis 27,84 miljoni latu, bet zaudējumi - 814 878 lati. "Aldara" apgrozījums 2010.gadā bija 25,48 miljoni latu, bet peļņa - 1,11 miljoni latu.

"Aldaris" ir Dānijas alus ražotāja "Calsberg" grupas uzņēmums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!