Foto: DELFI
AS „Rīgas Dzirnavnieks” ir pieņēmis pirmo šīs sezonas auzu ražu, ko atveduši Burtnieku novada zemnieku saimniecības „Bauņi” pārstāvji, portāls “Delfi” uzzināja uzņēmumā.

Plānots, ka uzņēmums kopumā šogad iepirks10 000 tonnas auzu. "Rīgas Dzirnavnieks" turpina arī kviešu un rudzu jaunās ražas pieņemšanu. Plānots, ka šogad „Rīgas Dzirnavnieks" no graudaugu audzētājiem pieņems kviešu, rudzu un auzu ražas līdz pat 100 000 tonnām. "Šogad pārsteigums ir agrā graudaugu raža, arī Vidzemē zemnieki sāka kult auzas jau pašā augusta sākumā. Parasti auzu kulšana sākās ap augusta vidu, bet, pateicoties karstajam un samērā sausajam laikam, šogad tā sākusies agrāk. Tas pats attiecās arī uz visiem pārējiem vasaras graudaugiem, it īpaši Vidzemes reģionā. Kvalitātes ziņā, jāatzīst, ka šogad auzas ir padevušās mazliet sīkākas, bet tas novērojams arī kviešiem un rudziem. Sausie laika apstākļi neļāva graudiem uzņemt nepieciešamo masu, un tie nogatavojās ātrāk nekā parasti," norāda „Rīgas Dzirnavnieka" piegāžu ķēdes direktors Uldis Ulmanis.

Graudaugu iepirkumu cenas šogad ir zemākas nekā pērn, kad biržu spekulāciju un slikto ražu pasaulē dēļ labības iepirkumu sasniedza rekordaugstas cenas.

"Rīgas Dzirnavnieks" ir viens no lielākajiem graudu pārstrādātājiem Baltijā. Uzņēmums ražo un pārdod graudu pārstrādes produktus - visu veidu kviešu un rudzu miltus, miltu maisījumus, pārslas, placinātus graudus un putraimus industriālajiem patērētājiem, kā arī fasēto produkciju individuālam patēriņam ar zīmoliem „Hercogs", „Herkuless" un „AXA".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!