Foto: LETA

Piena pārstrādes uzņēmums AS "Valmieras piens" pagājušajā gadā strādājis ar 20% apgrozījuma pieaugumu, vienlaikus par 60% samazinot zaudējumus, liecina "Firmas.lv" informācija.

"Valmieras piena" apgrozījums 2012.gadā bija 30,411 miljoni latu salīdzinājumā ar 25,264 miljoniem 2011.gadā. Uzņēmuma zaudējumi samazinājušies līdz 389 901 latam salīdzinājumā ar 971 748 latu zaudējumiem 2011.gadā.

Kā norādīts uzņēmuma vadības ziņojumā, pagājušajā gadā tirdzniecības apjomi pieauguši par 24%, sasniedzot 10,74 miljonu latu apjomu, no kā eksporta īpatsvars bijis 35%. Vidējā samaksa par pienu bijusi 20,13 lati par vienu kilogramu, kas atbilda kopējam piena iepirkuma cenu samazinājumam tirgū. Pagājušajā gadā vairāk nekā 900 000 latu tika ieguldīti attīstībā, modernizējot infrastruktūru un pamatlīdzekļus.

Tāpat ziņojumā norādīts, ka pērn Konkurences padome atļāva AS "Rīgas piena kombināts" un "Valmieras piena" apvienošanos vienotā koncernā "Food Union", līdz ar to pārskata gadā veikta abu uzņēmumu administratīvo, mārketinga un pārdošanas funkciju apvienošanās. Tas ļāvis būtiski samazināt izmaksas, kas pozitīvi ietekmēs arī šā un nākamo gadu darbību.

Tāpat ziņojumā norādīts, ka pēc apvienošanās "Valmieras piens" specializējas atsevišķās produktu kategorijās un sausā piena ražošanā, kas apvienotajam koncernam nodrošina efektīvu izejvielu pieejamību, samazinot atkarību no saldā krējuma tirgus svārstībām. Sabiedrības produkcijas realizācija notiek ar "Rīgas piena kombināta" starpniecību.

Pagājušajā gadā "Valmieras piens" nodarbināja 224 darbiniekus.

Kā ziņots, Konkurences padome 2012.gada 9.maijā akceptēja "Rīgas piena kombināta" (RPK) un "Valmieras piena" apvienošanos, taču piemērojusi vairākus nosacījumus, kas aizsargā zemnieku, kā arī mazāko tirgotāju intereses. Noteikumi koncernam būs jāievēro līdz 2015.gada 31.martam.

Iepriekš, 2010.gada 2.novembrī, oficiāli tika paziņots, ka 91,89% "Valmieras piena" akciju iegādājies Krievijas uzņēmējs Jevģēnijs Varovs, savukārt 2011.gada martā RPK paziņoja par Krievijas investora Sergeja Beshmeļņicka piesaistīšanu uzņēmumam.

"Food Union" patlaban ir aptuveni 800 darbinieki, bet apvienotā uzņēmuma apgrozījums pārsniedz 100 miljonus eiro (70 miljonus latu) gadā. "Food Union" ražotnes iepērk pienu no vairāk nekā 400 Latvijas zemnieku saimniecībām un piena ražotājiem. Aizvadītajā gadā iepirktas 132 957 tonnas svaigpiena.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!