Foto: LETA

Latvijas ēdināšanas kompānijas AS "Lido" projekts atvērt restorānu Somijā, Lapēnrantā, patlaban ir gaidīšanas režīmā, stāsta "Lido" īpašnieks Gunārs Ķirsons.

Saistībā ar projektu Somijā nekāda turpmāka attīstība nenotiek, jo noris darbs pie kopējā investīciju budžeta izstrādes un pārrunām ar dažādiem investoriem. Taču plašāk būs iespēja runāt tad, ja taps skaidrs plāns jau ar konkrētiem termiņiem, norāda Ķirsons.

Viņš atzīmē, ka līdz šim ir veiktas pārrunas ar pilsētas vadību, kas ir ļoti pretimnākoša "Lido" piedāvājumam, gatava nopietni sadarboties un veicināt "Lido" ienākšanu pilsētā.

"Pērn tika iesniegts iesniegums zemes platības rezervēšanai Lapēnrantā. Esam noskatījuši ļoti labu vietu blakus Sanktpēterburgas-Helsinku šosejai. Lapēnranta ir otrs populārākais tūristu galamērķis Somijā, un tajā ir starptautiska lidosta un dzelzceļa satiksme ar Sanktpēterburgu," stāsta Ķirsons.

Viņš piebilst, ka "Lido" turpmāko gadu stratēģiskais plāns paredz pakāpenisku attīstību ārpus Latvijas robežām, tostarp Skandināvijas valstīs.

Kā ziņots, "Lido" plāno atvērt restorānu pie Lapēnrantas Somijā.

"Lido" pagājušajā gadā strādāja ar 18,98 miljonu latu apgrozījumu, kas ir 5% palielinājums salīdzinājumā ar 18 miljonu latu apgrozījumu 2011.gadā, liecina "Firmas.lv" informācija. "Lido" peļņa samazinājusies vairāk nekā trīsarpus reizes - no 903 775 latiem 2011.gadā līdz 241 983 latiem pērn.

Patlaban "Lido" tīklu veido viens "pop-up" bistro un astoņi bistro Latvijā, kā arī viens "Lido" bistro Tallinā, gaļas un kulinārijas ražošanas bāze, alus darītava, konditoreja un divi veikali Rīgā un Liepājā.

Uzņēmums dibināts 1991.gadā. Tā pamatkapitāls ir 9,92 miljoni latu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!