Foto: LETA
Valdība otrdien atļāva "Pasažieru vilcienam" nemaksāt dividendes valstij par 2012.gadā gūto peļņu, tādējādi ļaujot uzņēmumam ietaupīt 151 682 latus.

Minētos līdzekļus uzņēmums plāno izmantot investīcijām ritošā sastāva modernizācijā.

Atbilstoši normatīvajiem aktiem, kas regulē kārtību, kādā valstij piederošās kapitālsabiedrības maksā valstij dividendes par valsts kapitāla izmantošanu, kapitālsabiedrībām dividendēs ir jāmaksā 90% no tīrās peļņas.

"Pasažieru vilciens" 2012.gadu ir noslēgusi ar 168 536 latu peļņu. No minētās summas atbilstoši noteikumiem valstij dividendēs izmaksājamā peļņas daļa būtu 151 682 lati.

"Pasažieru vilciens" nodrošina iekšzemes starpreģionālos pasažieru pārvadājumus pa dzelzceļu. Uzņēmuma attīstībai ir nepieciešamas būtiskas investīcijas - esošā elektrovilcienu ritošā sastāva kapitālie remonti, lai nodrošinātu pakalpojumu sniegšanu līdz jauna ritošā sastāva piegādēm. 2013.gada remontu programma paredz investēt 2 miljonus latu.

Lai ieviestu savstarpēji integrētu biļešu sistēmu Rīgas pilsētas robežās un nodrošinātu pasažieru ar braukšanas maksas atvieglojumiem pārvadāšanu nepieciešamas investīcijas programmnodrošinājumā un iekārtu uzstādīšana kopsummā 70 000 latu, bet rogrammnodrošinājuma izmaiņas, kas saistītas ar pāreju uz eiro izmaksāšot 31 000 latu.

2011.gadā uzņēmumam izdevās strādāt bez zaudējumiem un pat ar nelielu peļņu. Pa dzelzceļu tika pārvadāti 20,16 miljoni pasažieru un uzņēmuma apgrozījums bijis aptuveni 40 miljoni latu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!