Foto: LETA

Saeima ceturtdien pirmajā lasījumā atbalstījusi grozījumus Sabiedrisko pakalpojumu sniedzēju iepirkuma likumā, tajā paredzot iespēju sabiedrisko pakalpojumu sniedzējiem slēgt nomas līgumus uz ilgāku termiņu, nekā pieci gadi.

"Delfi" jau ziņoja, ka, atbilstoši likumam, patlaban maksimālais nomas līgumu termiņš ir pieci gadi, taču AS "Pasažieru vilciens" valde jau trešdien, 4. septembrī uzdevusi iepirkuma komisijai sagatavot finanšu un ekonomisko analīzi iepirkumam par vilcienu nomu uz piecpadsmit gadiem ar tālāku izpirkumu, portālu "Delfi" informēja uzņēmumā.

"Pasažieru vilciens" arī norādīja, ka šāds lēmums pieņemts, ņemot vērā iespēju, ka likums varētu tikt grozīts un maksimālais nomas termiņš pagarināts.

Tagad likumu plāno papildināt ar normu, kas noteic, ka, saņemot attiecīgu atļauju no valdības vai atbildīgās institūcijas, sabiedrisko pakalpojumu sniedzēji nomas termiņus varēs slēgt arī uz ilgāku laiku.

To varēs darīt gadījumos, kad garāks nomas termiņš ir būtiski nepieciešams līguma izpildes nodrošināšanai ar līguma priekšmetu tieši saistītu tehnisku vai ekonomisku apstākļu dēļ.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!