Foto: LETA
RĪGA, Okt 17, BNS - Satiksmes ministrijas (SM) izsludinātajā konkursā par Eiropas standarta platuma dzelzceļa līnijas "Rail Baltica II" Latvijas posma tehnisko izpēti un ietekmes uz vidi novērtēšanu uzvarējis uzņēmums "Grupa 93", liecina paziņojums Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā.

Tajā minēts, ka "Grupa 93" ir piegādātāju apvienības ""EPG Eisenbahn und Bauplanungsgesellschaft mbH Erfurt", "Grupa 93", "Konstruktionsgruppe Bauen Latvija"" dalībnieks.

"Grupa 93" SM konkursā uzvarēja, astoņu pretendentu starpā piedāvājot saimnieciski izdevīgāko piedāvājumu. "Grupa 93" projekta izpēti veiks par 3,99 miljoniem eiro (2,8 miljoni latu).

Tehniskās izpētes mērķis ir noteikt precīzu plānotās dzelzceļa līnijas "Rail Baltica II" novietojumu Latvijas teritorijā, tostarp savienojumus ar ostu un lidostu, un veikt nepieciešamās izpētes un priekšdarbus dzelzceļa līnijas būvprojektēšanas, zemju atsavināšanas un būvniecības procesu sākšanai līdz 2020.gadam.

Konkursa uzvarētājam 28 mēnešos no līguma noslēgšanas dienas būs jāveic sīka tehniskā izpēte, ietverot ietekmes uz vidi novērtējuma ziņojuma sagatavošanu un tehnisko risinājumu sagatavošanu, finanšu un ekonomisko aprēķinu veikšanu.

2010.–2011.gadā uzņēmuma "Aecom Ltd." veiktā priekšizpēte apliecināja, ka jaunas 1435 mm sliežu platuma līnijas būvniecība, kas savienotu Igauniju, Latviju un Lietuvu ar Poliju un pārējām Eiropas valstīm, ir sociālekonomiski pamatota. Priekšizpētē tika noteikts iespējamais dzelzceļa līnijas novietojuma koridors, un tas savieno Tallinu, Rīgu un Kauņu pa īsāko un ātrāko maršrutu.

"Rail Baltica II" projekta galvenais mērķis ir atjaunot Baltijas valstu tiešu saikni ar Eiropas dzelzceļu tīklu un veicināt reģionālo integrāciju, no Helsinkiem savienojot Tallinu, Rīgu, Kauņu, Varšavu un Berlīni un šo maršrutu potenciāli pagarinot līdz Venēcijai. Projektam paredzēts piesaistīt Eiropas Savienības finansējumu un valsts budžeta līdzekļus.

"Grupa 93" ir dibināta 1994.gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir divi tūkstoši latu, un tas pieder Neilam Balgalim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!