Foto: 24/7

Ķemeru sanatorijas īpašnieka "Ominasis Latvia" maksātnespējas administrators Ainars Kreics pagaidām atlicis Ķemeru sanatorijas atkārtotās izsoles izsludināšanu, lai tai labāk sagatavotos.

"Es nolēmu atlikt izsoles izsludināšanu, lai, gatavojoties izsolei, būtu vairāk laika. Domāju, ka precīzs izsoles datums varētu būt zināms mēneša beigās," sacīja Kreics.

Viņš atklāja, ka par Ķemeru sanatoriju pēdējā laikā ir interesējušies vairāki investori, tāpēc izsoles izsludināšanas atlikšana dos iespēju arī viņiem labāk sagatavoties izsolei. "Pēdējo divu nedēļu laikā par Ķemeru sanatoriju ir interesējušies trīs potenciālie investori, no kuriem divi jau ir apmeklējuši sanatoriju klātienē, taču trešais to tikai plāno darīt. Izsoles izsludināšanas atlikšana ir saistīta arī ar to, ka es vēlos dot pretendentiem vairāk laika izpētei un izvērtējumam, tādejādi izslēdzot situāciju, ka kāds no interesentiem izsolē nepiedalās, jo nav paguvis pieteikami izvērtēt īpašuma iegādi," sacīja Kreics.

Viņš atzīmēja, ka plānoto izsoles datumu ir iecerēts saskaņot ar potenciālajiem dalībniekiem, lai nodrošinātu, ka izsoles laiks ir izdevīgs arī viņiem.

Kreics pastāstīja, ka pašlaik tiek izvērtēts ar kādu sākumcenu atkārtotajā izsolē piedāvāt Ķemeru sanatoriju. "Mēs vēl analizējam, kāda būs izsoles sākumcena. Šajā gadījumā ir divas iespējas - pārdot ar tādu pašu sākumcenu, kā pirmajā izsolē, vai arī izsoles sākumcenu līdz 75% no pirmās izsoles sākumcenas," teica "Ominasis Latvia" maksātnespējas administrators.

Viņš arī pauda gatavību Ķemeru sanatoriju pārdot Jūrmalas domei nerīkojot izsoli. "Es neesmu atmetis cerības, ka Jūrmalas pilsētas dome varētu iegādāties šo īpašumu, tāpēc pieļauju, ka sanatoriju Jūrmalas pilsētas domei varētu pārdot arī nerīkojot izsoli, taču tādā gadījumā Jūrmalai tā būtu jāpērk par pirmajā izsolē noteikto sākumcenu," sacīja Kreics.

Jau ziņots, ka Kreics par atkārtotas Ķemeru sanatorijas atkārtotu izsolīšanu lemj, jo neviens no Ķemeru sanatorijas īpašnieka "Ominasis Latvia" nodrošinātajiem kreditoriem noteiktajā periodā neizteica velmi iegādāties īpašumu. Ķemeru sanatorijas pirmā izsole, kas norisinājās šā gada 24.septembrī, nenotika, jo tai nebija pieteicies neviens pretendents.

Jūrmalas pilsētas tiesa februārī "Ominasis Latvia" atzina par maksātnespējīgu. Uzņēmumam piederošajā Ķemeru sanatorijā apstājušies renovācijas darbi, kurus veica sanatorijas privatizētājs "Ominasis Italia S.R.L". Vēsturiskais kūrorts pašlaik ir kritiskā stāvoklī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!