Foto: F64
Maksātnespējīgā, kādreizējā metalurģijas flagmaņa "Liepājas metalurgs" (LM) kreditori administratoram pieteikuši 86 miljonu latu pretenzijas, no kuriem 79 miljoni latu ir parādu pamatsumma, sestdien Latvijas Televīzijas raidījumā "Panorāma" atzina uzņēmuma administrators Haralds Velmers.

Kopumā pieteikti 106 prasījumi, bet lēmumi par atzīšanu pieņemti attiecībā uz 31 kreditoru, bet vairākiem lūgts novērst trūkumus.

Kā LTV sacīja Velmers, atzīti kreditori ir par 86 miljoniem latu, no kuriem 79 miljoni latu ir parāda pamatsumma. Šajā summā ir darbinieku prasījumi pret uzņēmumu.

Tiek lēsts, ka kopējā parādsaistību summa varētu sasniegt 130 miljonus latu, taču precīzs apjoms vēl nav zināms.

Jau vēstīts, ka Liepājas tiesa 12.novembrī nolēma izbeigt finanšu grūtībās nonākušā uzņēmuma LM tiesiskās aizsardzības procesu (TAP) un sākt uzņēmuma maksātnespējas procesu, par tā administratoru ieceļot līdzšinējo administratoru Velmeru.

Tas nozīmē, ka "Liepājas metalurgs" pilnībā pāriet maksātnespējas administratora Velmera pārraudzībā, kura uzdevums būs sešu mēnešu laikā sagatavot uzņēmumu pārdošanai.

Nonākot finanšu grūtībās, LM jau pavasarī pārtrauca ražošanu. Valsts kase jūlijā no valsts budžeta līdzekļiem samaksāja LM vietā visu rūpnīcas parādu Itālijas bankai "UniCredit" - 67 465 056 eiro jeb 47 414 711 latus. Pirms tam aprīlī Valsts kase Itālijas bankai veica rūpnīcai valsts galvotā kredīta pamatsummas daļas maksājumu 6 128 456 eiro (4 307 103 latu) apmērā.

Novembra otrajā nedēļā LM maksātnespējas administrators paziņoja, ka tuvākā mēneša laikā tiks atlaisti aptuveni 1500 LM darbinieki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!