Foto: Publicitātes attēli

AS „Dobeles dzirnavnieks” atvēris Latvijā pirmo spageti ražotni. Kopējās investīcijas spageti ražotnē ir 4,86 miljoni eiro (3,4 miljoni latu), no kuriem 3,8 miljoni eiro (2,7 miljoni latu) investēti tehnoloģijās un iekārtās. Lieljaudas ražotne tapusi nepilnu divu gadu laikā, portālu "Delfi" informēja uzņēmuma sabiedrisko attiecību konsultante Madara Zvejniece.

Tirgū būšot pieejami zīmolu "Presto" un "Primo" spageti no mīksto kviešu miltiem un spageti, kas ražoti no cieto kviešu mannas, ar zīmolu "Dobele".

Ražotnes kapacitāte ir aptuveni 3 tonnas gatavās produkcijas stundā, norāda uzņēmuma pārstāvji.

"Esam saņēmuši pirmos lielāka apjoma spageti pasūtījumus, tāpēc paredzam, ka jau 6 mēnešu laikā spēsim nodrošināt ražotnes jaudu vismaz 50% apmērā. Prognozējam, ka no kopējā realizācijas apjoma 90% sastādīs eksports," par jauno projektu un nākotnes iecerēm stāsta Kristaps Amsils, AS "Dobeles dzirnavnieks" valdes priekšsēdētājs.

Ražotne tapusi projekta "Jauna produkta – spageti ieviešana ražošanā" ietvaros sadarbībā ar Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru (LIAA) un ar Eiropas Reģionālā attīstības fonda (ERAF) līdzfinansējumu. Aizdevumu projektam devusi AS "Swedbank".

"Dobeles dzirnavnieks" dibināts 1994.gadā. Kopš 2008.gada uzņēmuma īpašnieks ir Igaunijas miltu pārstrādes uzņēmums "Tartu Mill".

Pērn "Dobeles dzirnavnieka" apgrozījums bija 62,27 miljoni latu salīdzinājumā ar 56,84 miljoniem 2011.gadā. Uzņēmuma peļņa pērn bijusi 1,40 miljoni latu salīdzinājumā ar 2,53 miljoniem iepriekšējā gadā, liecina "Firmas.lv" informācija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!