Foto: F64

Maksātnespējas administrācija (MNA) piektdien paredzējusi pabeigt atlaišanas pabalstu izmaksu visiem maksātnespējīgās AS "Liepājas metalurgs" (LM) darbiniekiem un kopumā no darbinieku prasījumu garantiju fonda tiks izmaksāti 534 084 eiro.

Kopumā 1540 darbinieki bija pieteikuši savus prasījumus par atlaišanas pabalstu izmaksāšanu, portāls "Delfi" uzzināja Tieslietu ministrijā. Tas nozīmē, ka vidēji katrs darbinieks saņēmis 346 eiro.

Maksātnespējas administrācijas direktors Ervīns Ābele norāda, ka šis ir MNA vēsturē lielākais darbinieku skaits vienā uzņēmumā, kādam līdz šim MNA izmaksājusi atlaišanas pabalstus.

Darbs pie darbinieku prasījumu apmierināšanas maksātnespējas procesā vēl turpinās un tiek veikti aprēķini, lai varētu izmaksāt arī darbinieku prasījumus par darba samaksu un cita veida apmaksātu prombūtni, par atlīdzību par ikgadējo apmaksāto atvaļinājumu, par kaitējuma atlīdzību par nesamaksāto laikposmu un četriem gadiem uz priekšu, taču tam ir nepieciešami papildu dokumenti un informācija, par ko MNA informējusi administratoru.

Jau vēstīts, ka Liepājas tiesa 2013.gada 12.novembrī nolēma izbeigt finanšu grūtībās nonākušā uzņēmuma LM tiesiskās aizsardzības procesu (TAP) un sākt uzņēmuma maksātnespējas procesu, par tā administratoru ieceļot Haraldu Velmeru.

Velmera uzdevums ir sešu mēnešu laikā sagatavot uzņēmumu pārdošanai.

Līdz ar maksātnespējas pasludināšanu, no darba tika atbrīvoti nedaudz vairāk kā 1500 uzņēmuma darbinieku.

Nonākot finanšu grūtībās, "Liepājas metalurgs" jau pavasarī pārtrauca ražošanu. Valsts kase jūlijā no valsts budžeta līdzekļiem samaksāja "Liepājas metalurga" vietā visu rūpnīcas parādu Itālijas bankai "UniCredit" - 67 465 056 eiro jeb 47 414 711 latus. Pirms tam aprīlī Valsts kase Itālijas bankai veica rūpnīcai valsts galvotā kredīta pamatsummas daļas maksājumu 6 128 456 eiro (4 307 103 latu) apmērā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!