Foto: DELFI

Sabiedriskās ēdināšanas uzņēmums "Lido" otrdien, 4.februārī, atvēris jaunu bistro tirdzniecības centrā "Domina Shopping". Jaunajā bistro investēti ap 900 000 eiro un ar tā atvēršanu uzņēmējs Gunārs Ķirsons turpina paplašināt savu "ēdināšanas impēriju".

Šis ir pirmais "Lido" bistro, kas tiek atvērts kopš 2005.gada, platības ziņā tas būs trešais lielākais uzņēmuma bistro Latvijā. Tajā tiks nodrošinātas 270 sēdvietas, kā arī tikšot pasniegti 300 dažādi ēdieni.

"Meklējot arvien jaunas iespējas, kā attīstīt un paplašīnāt "Lido" tīklu jau ilgi raudzījāmies Vidzemes priekšpilsētas virzienā, kurā šobrīd neesam pārstāvēti, tālab esam priecīgi par sadarbības uzsākšanu ar "Domina Shoping," norāda uzņēmuma īpašnieks Ķirsons.

"Ir pagājuši divi gadi, kopš 2012.gada sākumā Lido izgāja ārpus tiesiskā aizsardzības procesa un kļuva par pirmo uzņēmumu Latvijā, kas spēja atjaunot pilnvērtīgu uzņēmuma darbību," žurnālistiem sacīja DNB bankas viceprezidents Jānis Teteris.

Lido 900 000 eiro jaunajā bistro investējis, izmantojot DNB un Latvijas Garantiju aģentūras aizdevumu. Atskatoties uz pieredzētajām finanšu problēmām, Ķirsons norādīja, ka pie tām esot vainojams tikai viņš viens pats. "Vainīgais krīzē biju vienīgi es pats. Es biju saimnieks. Kāpēc es tolaik kļūdījos? Tāpēc, ka man nebija tādas komandas kā tagad," sacīja uzņēmējs.

Pēc oficiālās atklāšanas, Ķirsons pats devās pie pavāriem un nodemonstrēja, ka pats prot cept kotletes.

"Lido" dibināts 1987.gadā un specializējas sabiedriskās ēdināšanas uzņēmuma tīkla izveidē un apkalpošanā.

2011.gada 30.decembrī tika panākta vienošanās ar galveno kreditoru - "DNB banku" - par paša "Lido" un arī galvoto saistību restrukturizāciju uz pieciem gadiem ar pagarinājumu līdz 2020.gadam. "Lido" 2011.gadā arī izdevās atgriezties pie peļņas gūšanas, bet 2010.gadā "Lido" strādāja ar 9,615 miljonu latu zaudējumiem.

AS "Lido" struktūrā ietilpst Rīgā strādājoši astoņi bistro ("Lido Alus sēta", "Lido Dzirnavas", "Lido Vērmanītis", "Lido Ģertrūde", "Lido Krievu sēta", "Lido Spice", "Lido Lidosta" un "Lido Atpūtas centrs" Krasta ielā un tā restorāns), "Lido bistro Tallinā", gaļas un kulinārijas ražošanas bāze, alus darītava, konditoreja un veikals Rīgā. Uzņēmums nodarbina vairāk nekā 850 darbiniekus.

"Lido" 2012.gadā strādāja ar 18,98 miljonu latu apgrozījumu, kas ir 5% palielinājums salīdzinājumā ar 18 000 000 latu apgrozījumu 2011.gadā. "Lido" peļņa gan samazinājusies vairāk nekā trīsarpus reizes - no 903 775 latiem 2011.gadā līdz 241 983 latiem 2012.gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!