Foto: stock.xchng

Mazumtirdzniecības apjoms Latvijā šā gada janvārī, salīdzinot ar pagājušā gada attiecīgo mēnesi, palielinājās par 3,2%, kas ir devītais straujākais kāpums no visām Eiropas Savienības (ES) valstīm, par kurām pieejama informācija, liecina ES statistikas biroja "Eurostat" jaunākie dati.

Tāpat kā Latvijā, mazumtirdzniecība 3,2% apmērā palielinājās arī Francijā.
Lielākais mazumtirdzniecības apjoma pieaugums janvārī gada salīdzinājumā reģistrēts Luksemburgā - par 12,2%, Igaunijā - par 8%, Portugālē - par 6,6% un Rumānijā - par 5,9%.

Samazinājums reģistrēts vienīgi Dānijā un Maltā - par 0,7%, bet Somijā mazumtirdzniecības apjoms saglabājās nemainīgs.

Tikmēr Lietuvā mazumtirdzniecības apjoms janvārī pieauga par 4,8%, kas ir septītais straujākais kāpums no visām valstīm.

Visās ES valstīs mazumtirdzniecības apgrozījums janvārī, salīdzinot ar 2013.gada attiecīgo mēnesi, palielinājās par 1,9%, bet eirozonā reģistrēts kāpums 1,3% apmērā.

Savukārt salīdzinājumā ar iepriekšējo mēnesi mazumtirdzniecības apgrozījums eirozonā palielinājās par 1,6%, bet ES - par 0,9%.

Straujākais mazumtirdzniecības apjoma kāpums mēneša salīdzinājumā janvārī reģistrēts Portugālē - par 6,7%, Igaunijā - par 4,6% un Vācijā - par 2,5%.


Savukārt mazumtirdzniecības samazinājums reģistrēts vienīgi Lielbritānijā - par 1,5%, Īrijā un Maltā - par 1%, Dānijā - par 0,9%, kā arī Latvijā - par 0,6%.

Lietuvā mazumtirdzniecība mēneša salīdzinājumā palielinājās par 0,8%.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!