Foto: LETA

Maksātnespējīgās AS "Liepājas metalurgs" administrators Haralds Velmers aprīļa beigās rīko izsoli vairākiem ar bijušo linoleja rūpnīcu saistītiem "Liepājas metalurgam" piederošiem nekustamajiem īpašumiem.

Nekustamie īpašumi tiks izsolīt kā lietu kopība ar augšupejošu soli. Nekustamo īpašumu novērtējums un izsoles sākumcena ir 530 000 eiro, teikts paziņojumā par izsoli. Izsoles cena nav apliekama ar pievienotās vērtības nodokli.

Tiks izsolītas 22 ēkas, kas atrodas Liepājā, Oskara Kalpaka ielā 5/7/9, tai skaitā divas piecstāvu, četras četrstāvu, viena trīsstāvu, divas divstāvu, 13 vienstāva ēkas, kā arī deviņas būves un izbūves. Tiks izsolīts 9823 kvadrātmetru zemesgabals Liepājā, Upmalas ielā 9, uz kura atrodas trīs ēkas, kā arī 1066 kvadrātmetru zemesgabals Upmalas ielā 11/13, uz kura atrodas divstāvu mūra ēkas.

Šie nekustamie īpašumi ieķīlāti par labu AS "Citadele banka". Interesentiem līdz izsolei jāsamaksā izsoles nodrošinājums 10% jeb 53 000 eiro apmērā no izsoles sākumcenas.

Izsole norisināsies 30.aprīlī plkst.10.30 Liepājā, Brīvības ielā 93.

Kā ziņots, 2013.gada novembrī Liepājas tiesa pasludināja "Liepājas metalurga" maksātnespēju un uzņēmums pilnībā pārgāja Velmera pārraudzībā. Tika sākta darbinieku masveida atlaišana, un kopumā darbu zaudēja vairāk nekā 1500 cilvēku. Sagatavots uzņēmuma pārdošanas plāns, un par "Liepājas metalurga" pamatražotnes pārdošanu starptautiskajā piedāvājumā noslēgts līgums ar konsultāciju uzņēmumu "Prudentia".

Nonākot finanšu grūtībās, "Liepājas metalurgs" jau pērn pavasarī pārtrauca ražošanu. Valsts kase jūlijā no valsts budžeta līdzekļiem samaksāja "Liepājas metalurga" vietā visu rūpnīcas parādu Itālijas bankai "UniCredit" - 67 465 056 eiro. Pirms tam aprīlī Valsts kase Itālijas bankai veica rūpnīcai valsts galvotā kredīta pamatsummas daļas maksājumu 6 128 456 eiro apmērā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!