Foto: Publicitātes attēli
"Lido" Atpūtas centrs Krasta ielā jau ilgu laiku ir viena no tūristu un vietējo iedzīvotāju apmeklētākajām vietām, jo sevišķi vasarā. Lai varētu uzņemt arvien vairāk klientu, šogad atpūtas centra teritorijā izveidots pirmais "Lido" Alus dārzs ar 120 sēdvietām, bet "Lido" alus darītavas jaudas palielināšanā investēti 35 000 eiro, portāls "Delfi" uzzināja uzņēmumā.

Tiek vēstīts, ka Alus dārzā būs jauna, interesanta ēdienkarte, "Lido" alus un septiņi jauni alus kokteiļi. Labos laika apstākļos katru vakaru viesus priecēs arī dzīvā mūzika.

Vasaras mēnešos alus patēriņš strauji pieaug gan Latvijā, gan citviet pasaulē. Uzņēmumā norāda, ka arī "Lido" alus patēriņš vasarā būtiski palielinās - Līgo svētkos vien apmeklētāji izdzer aptuveni 2 800 litrus alus. Taču vislielākais tā patēriņš "Lido" bistro tīklā tradicionāli vērojams jūlijā, kad mēneša laikā tiek izdzerti vairāk kā 34 000 litri alus.

"Lai stiprinātu Latvijā gadsimtiem izkoptās alus baudīšanas tradīcijas," uzņēmums izveidojis pirmo "Lido" Alus dārzu, turklāt "Lido" alus darītavas ražošanas jauda ir ap 1000 litriem alus dienā, bet gandrīz 15 gadu laikā realizēti ap 3,7 miljoniem litru "Lido" alus, norāda AS "Lido" valdes priekšsēdētāja Rita Auziņa.

Viņa atzīmē, ka "līdz šim saviem apmeklētājiem piedāvājām trīs nefiltrētā alus šķirnes, kas atzinīgi novērtētas Latvijā un ārvalstīs. Šogad esam spēruši soli tālāk - papildinājām dzērienu karti ar septiņiem atspirdzinošiem alus kokteiļiem." 

Alus dārza platība būs 300 kvadrātmetri, un tas vienlaikus varēs uzņemt 120 apmeklētājus.

"Lido" Alus dārzu paredzēts atklāt 1.maijā, plkst. 16 ar īpašu pasākumu, kura ietvaros norisināsies īpašas „Stiprinieku spēkošanās" jeb laušanās sacensības, alus dziesmu sadziedāšanās konkurss, alus šķirņu atpazīšanas konkurss un lustīgas dejas dzīvās mūzikas pavadījumā. Bet pirmie 200 klienti pie pirkuma saņems kausu "Lido" alus par brīvu.

Alus dārzs vasarā būs atvērts katru dienu, un, sākoties vasaras sezonai, arī "Lido" atpūtas centra dzērienu karte papildināta arī ar septiņu veidu alus kokteiļiem - ķiršu, mohito ar laimu, pikantais ar čilli, ābolu-plūškoka, kolada ar kokosriekstu, ingvera un karameles, kā arī dzērveņu ar piparmētru.

Uzņēmumā atgādina, ka "Lido" alus darītava savu darbību uzsāka līdz ar "Lido" Atpūtas centra atklāšanu 2000. gada 4. janvārī, kļūstot par pirmo restorāna tipa mazo alus darītavu Latvijā. Alus radīšanas procesu "Lido" Alus pagrabā ikviens var vērot klātienē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!