Foto: LETA

Vācijas energokompānija "E.ON Ruhrgas International" par tai piederošajiem 47,2% akciju Latvijas dabasgāzes apgādes kompānijā "Latvijas Gāze" prasa 220 miljonus eiro, taču šāda cena ir pārāk augsta, trešdien intervijā aģentūrai "Reuters" paziņojusi Latvijas Ministru prezidente Laimdota Straujuma.

"Šis piedāvājums... ir 220 miljoni eiro. Par šādu cenu, protams, nekāds pirkums nenotiks," sacījusi Straujuma un piebilda: "220 [miljoni eiro], pēc manām domām, ir neadekvāta summa."

Savukārt "E.ON Ruhrgas International" atteicies komentēt Straujumas sacīto.

Premjere intervijā piebildusi, ka Ekonomikas ministrijai vēl ir oficiāli jāizvērtē "E.ON Ruhrgas International" priekšlikums Latvijas valstij atpirkt "Latvijas Gāzes" akcijas.

"Ir jābūt ļoti skaidrai atbildei, kāpēc valstij būtu jāiesaistās šādā biznesā, kādi būs konkrētie ieguvumi un cena," "Reuters" citē Straujumas teikto.

Jau vēstīts, ka "E.ON  Ruhrgas International" nolēmusi pamest  Austrumeiropas, tostarp Latvijas, tirgu, tāpēc vēlas pārdot tai piederošās 47,2% "Latvijas Gāzes" akcijas, uz kurām Latvijas valstij ir pirmpirkuma tiesības.

"Latvijas Gāze" nodarbojas ar gāzes iegādi, transportēšanu, uzglabāšanu un sadali. Uzņēmuma lielākie īpašnieki ir Vācijas " E. ON Ruhrgas International" (47,2%), "Gazprom" (34%) un "Itera Latvija" (16%). Kompānijas akcijas kotē "NASDAQ OMX Riga" biržas otrajā sarakstā.

Maijā Lietuvas valsts atpirka "E.ON Ruhrgas International" piederošās 38,9% akciju Lietuvas dabasgāzes apgādes uzņēmumā "Lietuvos dujos" par 19,22 miljoniem litu (63,49 miljoniem eiro). Šī cena bija zemāka par "Lietuvos dujos" akciju tābrīža cenu Viļņas biržā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!